Tack Pablo och Godsway

Under 2013 tillhörde Pablo och Godsway Donyoh Djurgårdens A-trupp. Nu har Djurgården kommit överens med Fluminense respektive Manchester City om fortsättningen för de båda anfallstalangerna.

– Vi har träffat båda klubbarna och diskuterat spelarnas framtid. Fluminense tycker att Pablo har utvecklats under sin tid i Djurgården och beslutat att flytta upp honom i klubbens A-lag, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Den brasilianska klubben anser att utbytet med Djurgården har varit inspirerande, bland annat besökte Fluminenses U21-lag Stockholm i somras.

– Pablo är mycket nöjd med sin tid i Djurgården. Det var hans första erfarenhet av att spela fotboll utomlands och nu är han bättre förberedd för att ta nästa steg. Vi i Fluminense är väldigt glada över att han har utvecklats både som spelare och person. Han blir en värdefull spelare för oss och kommer att tillhöra vår A-trupp i fortsättningen. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Djurgården, det är viktigt för oss, säger Fluminenses sportchef Marcelo Teixeira.

Även Godsway Donyoh kommer att fortsätta sin utveckling i en annan klubb än Djurgården:

– När det gäller Godsway anser Manchester City att han bör spela forward för att utvecklas till en spelare för Citys A-trupp. Det har vi svårt att lova och därför återvänder han till England och Man City för att hitta en ny miljö som är passande. Godsways utveckling under året har varit imponerande och det skall bli intressant att följa honom i framtiden, säger Bosse Andersson.

Djurgården och Manchester City kommer även fortsättningsvis att utveckla gemensamma projekt.

– Vi har haft kreativa diskussioner och är överens om att våra goda relationer skall fortsätta, säger Bosse Andersson.

Djurgården Fotboll tackar Pablo och Godsway för deras insatser i blårandigt och önskar dem lycka till i den fortsatta karriären.

Djurgården Fotboll

Foto:
Anna Lu Lundholm/Bildbyrån

 

 • mllundqvist

  Riktigt tråkiga nyheter i fallet Godsway. Konstigt, då vi uppgavs ha en option på förlängning. Den var i realiteten inte mycket värd?

  • Robin Dohlk

   Kanske City tyckte att vi gjorde bäst i att inte använda optionen, om vi ville ha liknande samarbeten i framtiden. City sitter, minst sagt, med trumf på hand i detta fallet.

  • Ante

   Håller med att det är tråkigt med Godsway men känns som City ville att han skulle få mer speltid. Som det är nu så har vi tre forwards före honom och chansen att han ska peta någon av de är egentligen ganska liten.

  • JD111

   Magnus Pehrssons ord var sällan mycket värda.

 • fordfocus

  Vi måste städa i truppen för att kunna presentera en slagkraftig ensemble inför -14.
  Dessa två är knappast nyckelspelare eller ens startspelare i mina ögon. Jag hoppas vi kan ersätta dem med hungriga, talangfulla och presterande kämpar som tål en tackling och kanske kan dela ut en själv. Att vi avpolletterar blåbär gör mig inget – det är bristen på heta nyförvärv som gnager i ryggslutet. Våra konkurrenter håvar in presumtiva skyttekungar och kreativa mittfältsstrateger i parti och minut och vi bidar stilla under granen.
  Har tomten något i sin säck månne?

 • Philip Rydgren

  Innebär det att Jawo stannar?