Akademin bygger vidare

Hösten må vara i antågande men hos Djurgårdens Akademi råder högtryck rent arbetsmässigt. Den tioårsjubilerande pojkakademin (verksamheten i nuvarande form startade 2009) är i full gång med att optimera verksamheten på Hjorthagen där spelare och ledare gör sig redo för att ta nya steg under 2019.

För akademichef Christian Gentile, som nu varit på plats i drygt ett år, är skrivbordet som vanligt välfyllt. Men han viker ändå gärna en stund åt att slå sig ner för en pratstund som inleds med den naturliga frågan hur akademin mår just nu?
– Vi mår bra, tycker jag. Planeringsmässigt ligger vi väldigt bra till inför nästa säsong. Ser man till äldsta blocket så har vi en fortsatt stark säsong för U16 och U19 samtidigt som U17 har stabiliserat sitt spel, även om det handlar om en nedflyttningsserie under hösten. Tittar man på de yngre lagen 13-15 år så har de haft en stabil verksamhet under de veckor som varit efter hösten där U14 sticker ut lite och har haft en riktigt bra period. U10-12 fortsätter att träna och spela som planerat med mycket matcher där vi försöker variera svårighetsgraden så att de får tävla mot olika typer av motstånd, berättar Christian.

Känner du att du hunnit sätta din prägel på verksamheten?
– Det är ju ganska mycket verksamhet att ”omfamna” och jag är inte någon vän av snabba förändringar, det kan ofta leda till att det blir kortsiktiga förändringar. Jag vill hellre arbeta in ett sätt kring hur vi ska tänka och låta den processen få ta sin tid. Men det känns som att jag fått ordning på strukturen så att vi är förberedda på de olika områdena och att vi planeringsmässigt ligger bra till. Planering kan göra mycket för att sätta en riktning på verksamheten och när jag började förra sommaren så var det ganska tätt inpå en ny säsong. Nu har jag istället kunnat förbereda mig under hela 2018 inför 2019 och det känns väldigt spännande att vi är så väl förberedda.

”Vi vill att ambitions- och kunskapsnivån på spelarna i akademin ligger väldigt högt.”

Tycker du att du har fått ihop det manskap du vill ha när det gäller ledare och personal?
– Process är kanske ett utnött ord, men det här är verkligen en process. Man måste träffa de tränare som man är intresserade av utifrån flera gånger och givetvis befintliga medarbetare regelbundet. Prata med dem och planera för att få de här 24 tränarrollerna som jag har att landa på rätt ställe inför varje säsong. Sedan ska jag dessutom hitta specialister som t.ex. målvaktstränare, fystränare och sjukgymnaster. Det är mycket arbete men jag känner att jag ligger bra i fas och att jag är nära att bli klar inför nästa säsong. Så fort allt är spikat kommer vi också att presentera tränaruppsättningen inför 2019.

Sedan händer det ju saker på spelarsidan också…
– Vecka 43 så avslutar vi nuvarande säsong och där är det ett antal lag där truppen formas inför kommande säsong. Från 13 år och uppåt tittar vi på spelarna under varje säsong och bedömer om de ska fortsätta att spela i akademin eller om de blir erbjudna en plats i lag 2. För oss finns det inget självändamål i att flytta på spelare, samtidigt vill vi se till att ambitions- och kunskapsnivån på spelarna i akademin ligger väldigt högt. Vi är också medvetna om att vi har spelare som är intresserade av att ansluta till Djurgården utifrån och vi tittar på de spelarna. Men de spelarna måste ha kommit väldigt långt i sin utveckling för att ta en plats i akademin.

Låt oss återvända till U19 som har haft ett starkt år, vad är receptet bakom framgången där?
– I U19 har vi fått behålla en duktig kärna av spelare födda 99 och även en talangfull grupp av spelare födda 00 som varit i Djurgården väldigt länge. Nittio procent at truppen består av spelare som har varit hos oss i fem år eller längre. Det är klart att det påverkar och gör det lättare att justera inför matcher och när vi gör matchplaner. De är väldigt vana vid det sätt som vi arbetar på och har lätt att ta till sig det vi förmedlar.

Hur ser du på U17:s säsong som har varit lite tuffare?
– Vi har rekryterat flera spelare till U17 på ett framgångsrikt sätt men det är klart att när spelare kommer hit och ska lära sig ett arbetssätt så kan det ta lite tid att få allt att sätta sig på samma sätt som det sitter i U19. Vi vet att vi har duktiga spelare i vårt U17-lag, det är inget snack om det. Vi hade en tuff vår men har som sagt spelat stabilare nu under hösten vilket känns bra.

Om vi då avslutar summeringen av det äldre blocket med U16 som gått som tåget och knappt förlorat en match under de senaste säsongerna, fram tills förra helgen då det plötsligt kom en större förlust. Kan det vara nyttigt för laget?
– Det gäller att kunna hantera, så att en förlust inte blir till en trend. Vi vill helst inte gå in i en period av flera förluster i rad, även om det finns lärdomar av sådan perioder också för spelare som utbildas. Det är också viktigt att spelarna lär sig fortsätta prestera och utvecklar nycklarna till framgångsrika prestationer när det går bra. Spelarna ska sättas inför nya utmaningar i sitt spel och inte bli mätta på kortsiktig framgång. Vi hade en tuff match i helgen med U16 som i övrigt gått väldigt fint och nu får gruppen och tränarna arbeta under veckan så att prestationen i nästa match är tillbaka på nivån i tidigare matcher.

Apropå prestationer. Hur ser du på steget mellan Hjorthagen och A-laget på Kaknäs?
– Spelare som presterar i den miljön som de är i vill vi alltid ge möjligheter, oavsett om de spelar i U16, U17 eller U19. Sedan följer U21 och då behöver du prestera även på den nivån. Samtidigt kanske du får träna med A-laget och ska försöka prestera även där. I ett sådant läge är det viktigt för oss att hitta nästa steg och en ny utmaning för de här spelarna. Nu har vi några killar som har fått träna lite mer med A-laget under en period av hösten och det är jättekul. Så det är upp till dem att ta sig an den utmaningen och prestera utifrån det läget, säger Christian och fortsätter:
– Man måste dock ha klart för sig att det är väldigt tufft att ta sig till Djurgårdens A-lag där ambitionen är att vara ett topplag i Allsvenskan och spela i Europa. Det är självklart inte lätt att gå från U19 in i det men det är viktigt att se att möjligheterna finns. Att det går att avancera på varje nivå för att kunna nå nya utmaningar och möjligheter. Vi har väldigt många runt om som tittar på spelarna så det är oerhört sällan vi missar någon som är i en bra period prestationsmässigt.

Jag vet att du inte gärna pratar individer men det finns ju vissa som är svåra att inte nämna som till exempel Oscar Pettersson, Alexander Abrahamsson och Oliver Granberg (på bilden ovan) som just nu är med i A-lagsträning på Kaknäs.
– De sticker ju ut för prestationer som de har gjort och det är ju helt öppet för alla. Man ser det på matcherna och i poängprotokollet där de är med och exponeras, så det är klart att gör de bra ifrån sig så syns det ju. Det finns några spelare till som är där omkring även om de kanske inte regelbundet presterat så högt på varje nivå.

”Jag har en enorm respekt för truppbygget i ett A-lag och jag bidrar bara med en kanal.”

Hur fungerar din dialog med sportchef Bosse Andersson?
– Jag tycker vi har en bra dialog, och vi har också två tydliga roller och arbetsbeskrivningar. Mitt jobb är att leverera så bra spelare som möjligt i U19 och sedan får Bosse tillsammans med A-lagstränarna avgöra vad som passar bäst i truppbygget för herrlaget. Det handlar om tillit och jag räknar med tillit från honom precis som jag ger tillit till Bosse; om spelarna levererar så får de chansen och gör de inte det så blir det svårare för dem att erbjudas chanser. Det är inte mer med det och konkurrensen till herrlaget kommer ju från flera håll. En väg för att hitta spelare till herrlaget är ifrån Akademin, en annan väg är etablerade spelare i Allsvenskan, en tredje väg är spännande spelare som spelar A-lagsfotboll i division 1 och 2 och ytterligare en väg är internationella spelare som flyttar hit. Alla de här kanalerna innehåller spelare som kan vara potentiella för A-laget och därifrån ska man välja vilka som passar bäst i truppbygget just nu. Det är ett svårt jobb och en roll som jag verkligen inte är avundsjuk på. Jag har en enorm respekt för truppbygget i ett A-lag och jag bidrar bara med en kanal. Vad de andra kanalerna bidrar med vet ju inte jag och därför lämnar jag de besluten till den sportsliga ledningen runt herrlaget.

Många längtar efter att se egna blårandiga produkter kliva fram. Hur förhåller du dig till det?
– Det är givetvis jätteroligt med egna spelare i A-laget, och det är ju till stor del vad mitt uppdrag handlar om. Men eftersom jag bidrar med spelare till herrlaget från en av kanalerna, och inte har full koll på vad de andra erbjuder, så kommer jag aldrig kunna vara helt objektiv. Det blir lite samma roll som för agenter som företräder spelare. Jag kommer givetvis att prata för min sak men sedan är det inte jag som påverkar utfallet, förklarar Christian som betonar att spelarna måste förstå vad som gäller.
– De här premisserna vill vara tydliga med. Vi säger till våra spelare att du är här för att du ska bli elitfotbollsspelare, allra helst i vårt A-lag. Du ska få en utbildning som gör att du kan bli elitfotbollsspelare och det kan vara i Djurgården men det kan också vara i ”sista laget” i Superettan, för det är också elitfotboll. Den biten är viktigt att förhålla sig till för våra spelare – det som är vårt löfte och vår ambition.

Hur ser du på begreppet vinnarkultur?
– Vinnarkultur för oss betyder signaler. Vi kan aldrig gömma oss eftersom vi är Djurgården, det går inte att bortse från att vi är en elitförening och ett välkänt sportvarumärke i Sverige. Det finns en förväntan på att vi ska ha duktiga tränare och spelare som kan tävla i alla matcher. Vi ser resultat i matchen som en följd av en prestation så vi börjar alltid med att sträva efter att lagen presterar i alla delar av matchen i alla typer av matcher. Ju flera gånger vi klarar av det, desto fler segrar kan vi troligen tillskriva oss. I en bra prestation ingår att göra mål likväl som att förhindra att vi släpper in mål, ha en effektiv speluppbyggnad, kunna ställa om offensivt och defensivt och hantera våra fasta situationer. Förhoppningsvis så ser vi över tid att vi genomför så många bra prestationer att det ger en så kallad vinnarkultur, men den föregås av en stark prestationskultur.

Vad syns i kristallkulan om du blickar fram emot året som kommer?
– Framför allt så ska vi arbeta vidare med och repetera arbetsmodellen, som till vissa delar uppdaterades när jag började förra året. Akademiverksamhet handlar om kontinuitet och repetition, helt enkelt att lära sig det vi står för och hur vi arbetar. Säsongen som kommer ska vi repetera våra arbetssätt och organisation, och se till att de idéer som vi har förtydligas ytterligare. Vår kravställning för att spela i akademin är väldigt hög och det ska märkas – är det inte svårt att spela här är det ingen akademi. Våra trupper kommer troligtvis att bli lite mindre sett över alla 12 lag, vilket ger oss utrymmet att kunna hjälpa varje spelare på ett ännu bättre sätt. Tillsammans med det så ska vi utbilda tränarna – bland annat genom en resa till Bilbao (beskrivs inom kort i en separat artikel på dif.se) – och med ett antal olika insatser som kommer att göra att vi har samma riktning och att vi utvecklar det vi har gjort bra under de senaste tio åren vi arbetat med nuvarande form av pojkakademin. Till den nya säsongen välkomnas även ett antal nya tränare som ska presenteras för arbetsmetoderna i Akademin på ett effektivt sätt.
– I övrigt är förväntan att det kommer ta fem år att få förändringarna i arbetsmodellen inarbetad, och troligen ytterligare fem år för att se effekten av arbetet. Under den tiden gäller det för spelarna och tränarna att njuta av resan och ha en så tilltalande och stimulerande verksamhet som möjligt för att med tålamod jobba på lång sikt; och sedan hitta delmål för att fylla på med energi, motivation och ytterligare tålamod.

Ett byggande med värderingar i fokus som uppenbarligen influerat andra klubbar under resans gång.
– Vi är stolta över att vi i tio års tid har jobbat i en riktning med samma grundbultar i akademin. Vi fortsätter att bygga vårt arbetssätt på vissa värden och vi var väldigt tidiga med de värderingarna som till exempel långsiktighet, medmänsklighet samt ett förhållningssätt till våra spelare där de verkligen får en utbildning, där våra tränare tar en roll av att vara en coach istället för en person som ”skriker fram sitt lag”. Det handlar om att hjälpa spelarna att förstå fotboll genom utbildning och det arbetssättet tar tid att arbeta in, den alltid lika viktiga kontinuiteten. Även om jag nämnt förändringar i arbetsmodellen sedan jag tillträdde förra året, så kommer allt från ett antal år med ett arbetssätt som hela tiden förfinas och utvecklas. Det är stommen i vår verksamhet som vi fortsätter att bygga vidare på. Vi ska vara nyfikna, fortsätta att titta på forskning och jobba evidensbaserat. Det innebär ju att vi också måste ifrågasätta; Vad kan vi förbättra? Hur kan vi förändra och förfina? Hur kan vi prestera som bäst i alla delar av matchen? Det är också en mognad att kunna göra det utan att tappa identitet men den mognaden känner jag att vi har uppnått, avslutar Christian.

Foto U19: Kenth Norberg 

Attachment

l