Badji avstängd i två allsvenska matcher

Aliou Badji är avstängd från allsvenskt spel under de kommande två allsvenska omgångarna mot IFK Göteborg och Örebro.

Under U21-slutspelsmatchen mot BK Häcken den 28 augusti drog Djurgårdens anfallare Aliou Badji på sig sitt andra gula kort i den 80:e minuten vilket innebar rött kort samt att han fick lämna planen. I samband med utvisningen förekom det ett meningsutbyte mellan Badji och huvuddomaren som sedermera ledde till påföljden grov utvisning. Detta innebär att Badji drabbas av avstängning i en match för de två gula korten samt ytterligare tre påföljande matcher för den grova utvisningen enligt Svenska Fotbollsförbundets Disciplinnämnd.

Konsekvensen blir således att Badji missar fyra tävlingsmatcher – de två kommande allsvenska mötena mot IFK Göteborg och Örebro SK samt två matcher i U21-slutspelet borta mot Halmstads BK den 12 september samt matchen hemma mot Halmstad den 25 september. Djurgården Fotboll har bestämt sig för att inte överklaga beslutet.
– Vi accepterar den bedömningen som gjorts och kommer inte att överklaga beslutet. Vi har också vidtagit åtgärder för att se till att den här typen av beteende inte upprepas, säger sportchef Bosse Andersson

Aliou själv är ångerfull över situationen som uppstod på Bravida Arena i samband med utvisningen.
– Jag vill passa på att be om ursäkt till domaren för det som hände. Det var mycket känslor med i bilden men jag kommer att ha bättre kontroll på mitt uppförande på planen framöver. Jag vill också be om ursäkt till DIF-supportrarna för händelsen, säger Badji som nu tar sikte på att vara tillbaka till matchen borta mot Elfsborg den 19 september.

Attachment

l