Aliou Badji taggad inför U20-VM

Den 20 maj drar U20-VM igång i Sydkorea med blårandig representation på plats i form av Aliou Badji.

Djurgårdens kvicke anfallare var en starkt bidragande orsak till att Senegal kvalificerade sig för turneringen, via en finalplats i Afrikanska U20-mästerskapen, och Aliou själv är enormt taggad inför det som väntar.
– Det är en viktig turnering för mig som kommer att ge mig nyttig erfarenhet. Jag känner mig redo, har ett bra självförtroende och kommer att ge allt jag har för mitt landslag. Det här betyder mycket, både för mig personligen och för mitt hemland Senegal, och jag tror att jag kommer att göra bra ifrån mig i Sydkorea, säger Aliou.

Att Badji tagit nya kliv framåt under sin tid i DIF märks tydligt på planen och han är nöjd med hur utvecklingskurvan sett ut.
– Jag jobbar hårt och får mycket erfarenhet i Djurgården. Man lär sig mycket av att spela med rutinerade spelare som Kim Källström, Andreas Isaksson och Jonas Olsson. Det betyder mycket för min utveckling att få träna med dem.

För Senegal drar turneringen igång den 22 maj med första matchen mot Saudiarabien i en intressant men ändå hanterbar grupp.
– Vi har ett bra självförtroende när vi möter Saudiarabien i första matchen och vi har visat upp bra spel i Afrikanska U20-mästerskapen och även i de förberedande matcherna inför VM. Förutom Saudiarabien möter vi även USA och Ecuador i de kommande matcherna och jag tror att vi kommer att kunna göra bra resultat mot alla lag i gruppen.

Med tanke på att många av fotbollens stormakter som till exempel Tyskland, Argentina och Italien finns med bland de 24 lagen i U20 -VM har Aliou realistiska förväntningar. Men siktet är givetvis inställt mot toppen, poängterar han.
– Det är tufft motstånd som väntar men vi ska jobba stenhårt för att lyckas och jag hoppas självklart att jag kommer tillbaka med en medalj runt halsen.

Vi önskar Aliou ett stort lycka till i turneringen och rapportering av hans insatser följer på dif.se.

Spelschemat för Senegal i gruppspelet (svensk tid, finalen spelas 11 juni):

Måndag 22 maj 13.00 Saudiarabien-Senegal

Torsdag 25 maj 13.00 Senegal-USA

Söndag 28 maj 11.00 Senegal-Ecuador

Attachment

l