Amadou Jawo lånas ut till IK Frej

Djurgårdens 33-årige forward Amadou Jawo kommer att lånas ut till Frej under 2018 och tackar därmed för sig i DIF.

Cirkeln sluts för Amadou Jawo som återvänder till uppväxttrakterna i Vallentuna och spelar för IK Frej under säsongen som stundar. Ett lån som grundar sig på Amadous behov av speltid samtidigt som det i praktiken blir ett vemodigt avsked från föreningen i hans hjärta eftersom kontraktet går ut under året, enligt Amadou.
– Jag har verkligen krigat på för att ta en plats i laget under försäsongen och jobbat stenhårt på träningarna, precis som jag gjort de senaste åren. Men jag inser att det finns risk att bli en ny säsong med begränsad speltid och då blir det här den bästa lösningen för mig. Eftersom det är mitt sista år på kontraktet så innebär det att jag lämnar Djurgården och det har varit ett tungt beslut för mig. Jag tar med mig många fina minnen från min tid här och jag kommer att sakna grabbarna på Kaknäs och alla sköna människor som finns i Djurgårdsfamiljen. Även när det gått tyngre har jag känt ett stöd från supportrarna och det har betytt mycket för mig. Men så här funkar fotbollen ibland och det går inte att gräva ner sig för det. Nu kommer jag att fokusera på att göra mitt bästa i IK Frej och göra en stark säsong i Superettan. Så jag avslutar med att rikta ett stort tack till DIF och hela Djurgårdsfamiljen för min tid här, avslutar Amadou.

Även Bosse Andersson instämmer i att det här blir en bra lösning för alla parter där Amadou kan få mer speltid i Frej.
– Amadou övergår till IK Frej, det blir ett lån med ett avslut från spelaren under 2018. Det beror på att vi har ett kontrakt med ett avtal som går ut under 2018 och vi kommer inte att förlänga det. Så det blir ett avslut i förtid mellan tre parter:  Amadou Jawo, IK Frej och Djurgården. Han har haft begränsat med speltid under de sista åren och det är värdigt avslut för alla parter där han har möjlighet att spela elitfotboll och fortsätta med fotbollen framöver. Vi vill tacka Amadou för hans tid i Djurgården och önskar honom ett stort lycka till i IK Frej, summerar Bosse.

Amadou Jawo har spelat 92 tävlingsmatcher och gjort 21 mål under sin tid i Djurgården och han blev även utsedd till Årets Järnkamin 2103. Han har också varit en god DIF-ambassadör och alltid ställt upp helhjärtat på aktiviteter utanför planen för att representera föreningen.

Vi på Djurgården Fotboll riktar ett stort tack till Amadou och önskar all lycka i hans framtida fotbollskarriär.

 

l