Amar väljer musiken på söndag

På söndag är det dags för en ny efterlängtad hemmamatch för Djurgården då BP gästar Tele2 Arena och precis som tidigare står en DIF-profil för musikvalet innan match.

Den här gången blir det Amar Jašarević som väljer låtarna och han presenterar sig själv på följande sätt:
– Jag heter Amar Jašarević och är en av initiativtagarna bakom Djurgårdsfamiljen. Ett av initiativets främsta syften är att organisera och stärka banden mellan djurgårdare lokalt i Stockholm, ett arbete som resulterat i över 40 lokala Djurgårdsfamiljengrupper med 5000 medlemmar på Facebook, (länk till till er lokala Djurgårdsfamiljengrupp hittar ni här.) Inför matchen mot BP har vi i Djurgårdsfamiljen drivit initiativet #sponsraenmini. Tanken var att fylla Apberget, klacksektionen för de allra yngsta inom DIF, till brädden med barn och ungdomar och responsen har varit hjärtevärmande stor. Vår insamling nådde sitt uppsatta mål på nolltid, vilket har resulterat i att vi kan skänka biljetter, souvenirer och en liten överraskning till varje barn på Apberget, berättar Amar som till vardags jobbar i en skola i söderort på halvtid och är yrkesverksam dramatiker på halvtid.

Vad är det för typ av musik som strömmar ur dina högtalare en vanlig dag?
– Egentligen är jag en musikalisk allätare, jag lyssnar på allt från klassisk musik till techno. Något som följt mig hela livet är dock kärleken till hiphop och rap, framförallt svensk hiphop och rap.

Favoritartist/grupp?
– Oj, det var en svår fråga! Det är som att utse sin favoritroman eller favoritfilm, helt omöjligt. I brist på ett genomtänkt svar får jag lov att säga Joy Divison eller Ison & Fille, två grupper som jag kontinuerligt lyssnat på genom livet.

Hur har du tänkt musikmässigt inför matchen mot BP?
– Tanken med spellistan är att lyfta sånger som berör DIF på ett eller annat sätt. Antingen är låtarna framförda av kända djurgårdare, som Thåström eller Gee Dixon, eller så använder vi melodin i vissa av våra ramsor som till exempel ”Moonlight Shadow” eller ”Somliga går med trasiga skor”. Så gott som alla låtar på spellistan har en DIF-koppling och naturligtvis har jag försökt klämma in så mycket hiphop som möjligt!

Bästa låten i din spellista?
– Återigen en mycket svår fråga. Det är omöjligt att lyssna på ”Twist and shout” utan att få ett leende på läpparna, men det finns andra låtar som har många andra bra kvalitéer som ”Dirty old town” eller ”Flyktsoda”. Det är svårt att avgöra, men jag får svara att Alpis låt ”Trottoarbarn” är bäst.

Slutligen får vi be om ett tips hur matchen slutar.
– Djurgår’n vinner med 4-1. Badji sätter ett hattrick, Jonathan Augustinsson stänker upp fyran i krysset och Apberget bjuder på karnevalsstämning och grymma målras!

Spellistan hittar du nedan eller så klickar du på följande länk för att öppna den i Spotify:

Attachment

l