Anja väljer musiken mot Malmö

Till onsdagens tungviktsmöte med Malmö FF har Anja Falck fått det ärofyllda uppdraget att skapa spellistan. Anja är praktiskt taget uppvuxen på Djurgårdens läktare och är en av grundarna av supportergrupperingen Blue Striped Ladies (2012).

Vem är du och vad gör du till vardags?
– Anja Falck, 24 år gammal från Karlaplan, Stockholm. Jag såg Djurgår’n spela på Globen för första gången vid cirka fem års ålder och redan då var jag såld. 2003 var året då jag vart säsongare första gången på sektion A tillsammans med pappa och min lillasyster. Men åren har gått fort och ju äldre jag blev desto mer lockande var det att stå i klacken för att sjunga fram Djurgårn än att sitta på sittplats och där står jag fortfarande kvar tillsammans med Blue Striped Ladies som jag var med och grundade 2012, ett riktigt härligt gäng tjejer som brinner för DIF! Till vardags jobbar jag på ett e-handelsföretag som säljer möbler.

Vad är det för typ av musik som strömmar ur dina högtalare en vanlig dag?
– Jag lyssnar mycket på poddar för tillfället, men min musiksmak är väldigt blandad och jag lyssnar verkligen på allt möjligt. För mig är musik i stort sett alltid kopplat till minnen eller en speciell känsla vilket gör att jag har många låtar som betyder oerhört mycket för mig. Så musik för mig varierar mycket från dag till dag och vilket humör jag är på, men jag har alltid några listor och artister som alltid hänger med. För tillfället är det mycket Kent, Miriam Bryant, Veronica Maggio och Oasis som spelas i mina lurar.

Favoritartist/grupp?
– Jag måste helt klart säga Kent! En grupp som följ med sedan barnsben, som framkallar många starka minnen och som jag har följt Sverige runt rätt så mycket på senare år i mitt ”vuxna” liv. Det gör fortfarande lite ont i hjärtat när jag tänker på att bandet gått i graven och att jag  aldrig kommer få se dem live igen (troligtvis, jag håller fortfarande tummarna för en återförening).

Hur har du tänkt musikmässigt inför matchen mot Malmö?
– Jag känner som sagt en stark koppling mellan musik och minnen så min spellista är en härlig blandning av musik kopplat till mina många fina minnen från exempelvis bortaresor och annat härligt i goda vänners lag. När jag lyssnar igenom min spellista drömmer jag mig tillbaka till campingen i Tylösand 2014, Malmö away 2016, midsommarafton 2017, Berlin 2013 listan kan göras lång… Många oförglömliga upplevelser symboliserar min lista och jag hoppas att den framkallar minnen som dessa hos fler!

Bästa låten i din spellista?
– Hela listan är ju mina bästa låtar?! Men måste jag verkligen välja blir det nog ”Don’t Look Back in Anger” eller” Egoist”!

Slutligen, får vi be om ett tips hur matchen slutar?
– 2-1 DIF!!!

Attachment

l