Årets bästa med Amadou Jawo

150604 Djurgårdens Amadou Jawo under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Norrköping den 4 juni 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135388

Trots ett starkt Djurgårdsår från laget har det varit en del motlut för Amadou Jawos del med begränsad speltid och mycket skador. Icke desto mindre är han en viktig kugge på Kaknäs som stöttar, peppar och höjer humör hos sina medspelare och Amo passade på att dra ihop följande årsbästalista för 2015:

Årets mål?
– Den blir enkel. Precis som de flesta andra svarat måste det bli Sams solomål mot Häcken hemma. Det är odiskutabelt.

Årets assist?
– Stefan Karlsson i sista matchen mot Sundsvall när han slår en flack boll till ”Basses” 2-0. Det är kanske inte den svåraste men den blir snygg från min vinkel. Han slicar den, fast med kraft, och ”Basse” tar med den i steget och trycker upp den.

150305 Djurgårdens Stefan Karlsson under fotbollsmatchen i Svenska cupen mellan Djurgården och Norrköping den 5 mars 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135324

Årets defensiva insats?
– Jag borde svara ”Jeppe” men han får ju den här av alla och är inte särskilt ödmjuk så då får det bli någon annan, haha. Men okej då, jag tar brytningen i derbyt mot Hammarby även om det var lite dåligt av bajenspelaren.

Årets match?
– Det är många som har varit bra och det är inte nödvändigtvis de som vi gjort flest mål i. Vi gjorde ju en bra match mot Malmö borta där vi presterar riktigt bra men jag väljer nog ändå hemmamatcherna mot Gefle eller Falkenberg där vi kör över dem och gör mycket mål. Det är inget snack om saken och de har ingenting att sätta emot.

150503 Djurgårdens spelare jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Gefle den 3 maj 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135366

Årets bottennapp?
– Norrköping borta i första halvlek, det var under all kritik. Sedan räddades det upp lite i andra halvlek, men de första fyrtiofem är det sämsta vi gjort i år.

Årets nykomling?
– Vinner man priset i hela Allsvenskan så blir det ju svårt att inte nämna Kerim. Men till exempel Hampus Nilsson klev ju in och gjorde sin allsvenska debut på ett starkt sätt även om han inte räknas som nykomling. Fast svaret blir ju ändå Kerim Mrabti.

Årets lagkompis?
– Den får jag ge till Hampus i alla fall. Han har hjälpt till väldigt mycket och hjälpt mig och alla i laget med mycket. Vi har ju böteskassan ihop och sköter den tillsammans, sedan snickrar han lite här ute på Kaknäs och fixar mycket annat. Så det får bli Hampus.

151024 Falkenbergs Godsway Donyoh och Djurgårdens målvakt Hampus Nilsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Djurgården den 24 oktober 2015 i Falkenberg. Foto: Robert Boman / BILDBYRÅN / Cop 160

Årets roligaste händelse? ”Falle” lyfte fram mytomanen ni två träffade i Kramfors.
– Ja, det var ju helt sjukt. Men jag vill ta Micke Jahn med tanke på att jag har hand om böteskassan. Vi har ju varit ute efter att han ska få böter eftersom han aldrig får det. Han är väldig noggrann och disciplinerad. Men han fick sin bot till slut där han först blev skitglad och visade: ”kolla någon glömde sina skor”. Så vi jublade över nya pengar till lagkassan och jag sa att inga får tillbaka sina skor förrän vi vet vet vems det är och nästa dag visade det sig till allas glädje att det var hans egna skor.

Årets bästa publikhändelse?
– Om vi bortser från derbyna som alltid är bra så tycker jag att det var starkt när ”Jeppe” Arvidsson och Stenman fick sina ovationer efter matchen mot Sundsvall. Det var fint när alla sjöng och de fick en ordentligt avtackning.

151031 Djurgårdens Fredrik Stenman uppmärksammas för sin sista säsong med Djurgården efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och GIF Sundsvall den 31 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård/ BILDBYRÅN / Cop 118

Slutligen, hur går tankarna inför nästa år?
– För egen del handlar det om att spela mer, göra mer mål, vara skadefri och komma i form. Det har varit alldeles för mycket skador, alltför dålig form och jag har inte varit tillräckligt bra eller tillräckligt frisk i år. Uppbyggandet inför 2016 har jag börjat med redan nu att se till att det inte ska ske igen. Det är inte kul att inte spela och fotboll spelar jag för att det ska vara roligt. Sedan för lagets del tror jag att fler lag kommer att ha mer respekt för oss i år och att vi får lite större förväntningar på oss från media. Vi var lite underdogs under 2015 med ett nytt, ungt lag och jag tror att vi måste jobba ännu hårdare nästa år för att vinna matcher. Vi har visat att vi kan vara med i toppskiktet så det blir en helt annan inställning hos motståndarna är det var i år. Så jag tror att det blir tuffare men att folk kommer att ha mer respekt för oss.

Nytt år, nya möjligheter. Köp säsongskort för 2016

Attachment

l