Årets bästa med Emil Bergström

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - Djurgården

2015 blev ett bra år för Kapten Bergström som startade flest allsvenska matcher i laget och befäste sin position som centralfigur i truppen. Åsikter har Emil dessutom gott om och han hade inga problem med att sätta ihop en årsbästalista över de händelser som gjort störst avtryck under året.

Årets mål?
– Jag tycker att Kerims mål när han gör 2-2 i derbyt mot AIK, där han följer med bollen och trycker in den i bortre, är jäkligt snyggt. Det gillar jag, men sedan måste man ju nämna Sams solomål också. Men känslomässigt var Kerims mål starkare. Jag var ju inte med det derbyt utan var avstängd och satt på läktaren så det tog fram stora känslor hos mig.

150525 Djurgårdens Kerim Mrabti jublar efter 2-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och AIK den 25 maj 2015 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87016

Årets assist?
– Hm, det här är svårt… Mitt mål mot Sundsvall i och för sig när Kerim slår den långa frisparken som friställer Bergström kanske? Men jag tar nog Berras (Daniel Berntsen) inlägg när han fintar och friställer ”Basse” (Sebastian Andersson) mot Halmstad.

Årets defensiva insats?
– Jeppe Arvidssons brytningar står ju för sig själva. Men bortsett från dem så var min defensiva insats i bortaderbyt mot AIK riktigt bra där jag också blev matchens lirare. Den är jag mest nöjd med själv.

Årets match/lagprestation?
– Spelmässigt sett svarar jag Helsingborg borta som var en riktigt bra insats.

150713 Djurgårdens Emil Bergström och Kevin Walker i kamp med Helsingborgs Mikael Dahlberg under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Djurgården den 13 juli 2015 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91170

Årets bottennapp?
– Självklart att vi inte vinner något derby, det är garanterat bottennappet. Speciellt andra halvlek i bortaderbyt mot AIK när de får utvisningen och vi har läget men inte tar det. Men totalt sett alla derbyn.

Årets nykomling?
– Jag antar att många svarar Kerim helt rättmätigt. Men utöver honom tycker jag ändå att Jesper Karlström kommer fram och visar att han är riktigt bra, han kommer att bli något stort. På träningsplanen vill jag även lyfta fram Besard Sabovic som även han visar att han kommer att bli någon att räkna med om några år.

150426 Djurgårdens Jesper Karlström under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan GIF Sundsvall och Djurgården den 26 april 2015 i Sundsvall. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ /74096

Årets lagkompis?
– Det kan bara bli jag, inflikar Daniel Berntsen från platsen mitt emot i omklädningsrummet innan Emil hinner svara.
– Ja faktiskt, så som ”Berra” har ställt upp och skjutsat mig till träningen varje dag utan att kräva något i gengäld måste jag ju ge det till honom, garvar Emil.

Årets roligaste händelse?
– När Sam (Johnson) bara hade med sig en sko till matchen nere i Falkenberg. Han kollar i väskan och det ligger inte ens ett par skor där utan bara en sko. Dessutom regnade det och det var fasta dobbar han hade på den, inte skruvdobb. Det var inte så att jag apgarvade då, men det är ändå komiskt så här i efterhand.

Årets bästa läktarstöd?
– Det har varit bra stöd hela året, men vilken var bäst? Det är svårt att välja någon enskild match, jag tycker att det har varit bra hela säsongen. Men det var coolt på bortaderbyt när jag var i mitten på tifot. Det är den inramning som betytt mest för mig personligen i år.

150810 Djurgårdens tifo inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Djurgårde den 10 Augusti 2015 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Förväntningar inför nästa säsong?
– Ett intressant år som väntar. Vi kan bygga vidare på vårt unga, fräscha och hungriga lag som kom fram i år och visade mycket. Men vi kan ännu mer. För egen del så ska jag utvecklas ännu mer och göra en ännu bättre säsong. Sedan får vi se hur långt det räcker. Kanske till ett cup- eller SM-guld, man vet inte? Men framgångar ska vi nå.

Nytt säsong, nya möjligheter. Köp säsongskort inför 2016 genom att klicka här.

 

Attachment

l