Årets matchtröja – Hela stans hemmatröja

Stockholms Stolthet – Backade av hela stan

Djurgårdens IF är en av de mest anrika fotbollsföreningar i Sverige. De klassiska blåränderna är lika starkt förknippade med Djurgården som stadshuset är med Stockholm. Årets hemmatröja kompletteras med mörkblå shorts och ljusblå strumpor. Tillsammans med adidas vill vi med årets tröja visa upp stödet från hela Stockholm.

Matchtröjan går i de klassiska blåblå ränderna, nytt för i år är att den lanseras i samband med kampanjen ”Backade av hela stan”. Orterna över supportrarnas stöd samlas in under säsongens sju första hemmamatcher och lagom till hemmamatch åtta, som infaller i samband med den traditionella ”Matchtröjans Dag” kommer vi tillkännage vilka orter som visat mest backning för Djurgården.

– Jag älskar den nya tröjan och det ska bli sjukt kul att få gå ut och representera blåränderna i dagens semifinal mot Rosengård. Djurgården är verkligen en förening som engagerar många vilket bidrar till en gemenskap som är viktig för att vara ledande i hela stan, säger Petronella Ekroth spelare i Djurgården.

– Tröjan är väldigt snygg, känns klassisk DIF med de blåblå ränderna! Känns extra roligt med kampanjen och att det är upp till supportrarna att visa vilka delar av Stockholm som egentligen är mest DIF. Supportrarnas stöd betyder otroligt mycket för oss spelare, både på hemma- och bortaplan, säger Jonas Olsson, lagkapten i DIF.

– Vi pratar ofta om begreppet Djurgårdsfamiljen när det gäller vår förening. Det är så vi ser oss, som en stor familj som är utspridd över hela Stockholm och för den delen resten av landet. Med den här kampanjen vill vi kartlägga och framförallt visualisera det stöd vi dagligen möts av i samband med match, träning och i det dagliga arbetet.” – säger Bose Andersson, sportchef Djurgården Fotboll.

Matchtröjan används för första gången i dagens semifinaler i Svenska Cupen, för damerna som möter Rosengård borta i Malmö och för herrarna som möter AIK borta på Friends Arena.

Matchtröjan börjar säljas till allmänheten fredag den 23 mars. Försäljningen kommer ske via difshop.se och fysiskt via Djurgårdsbutiken i Globen Shopping.

Tröjan kostar 749kr och kan även fås med kompletterande ”Backad av XX”-tryck för 849kr.

 

Attachment

l