Ariam Berhane till DIF dam

Djurgården dams första nyförvärv inför 2019 är klart. Ariam Berhane är 19 år och har redan gjort tre säsonger i Elitettan där hon debuterade som 17-åring. I år spelade hon 23 av 26 matcher och stod för fyra mål i Elitettan för IK Uppsala Fotboll som slutade på en sjunde plats i tabellen. På meritlistan finns även elva U19-landskamper.

– Jag vill ta nästa steg i utvecklingen. Det blir första året i allsvenskan för mig och jag får träna och spela med riktigt duktiga spelare, det kommer att vara utvecklande. Dessutom tycker jag att Joel är en bra tränare med en tydlig spelidé. Så det känns jättebra att komma till Djurgården, säger Ariam.

Själv beskriver hon sig som en offensiv spelare.
– Jag gillar att anfalla, jag har bra driv i steget, är teknisk och gillar att utmana. Jag har oftast spelat centralt på mittfältet men i år har det blivit mycket på kanten.

– Ariam är en väldigt lovande spelare med framtiden för sig, en explosiv spelare som redan har stor erfarenhet av elitfotboll. Den här rekryteringen är ett led i att hitta unga talanger från vårt närområde, säger tränaren och sportchefen Joel Riddez.

Ariam Berhane
Född: 1999
Position: Mittfält
Kommer ifrån: IK Uppsala Fotboll
Landskamper: 11 U19

Attachment

l