Augustinsson laddar om inför MFF

Det finns ingen tid för att gräva ner sig efter det bistra derbyt utan förberedelserna är i full gång inför onsdagens hemmamöte mot Malmö FF. En match som Jonathan Augustinsson ser fram emot och besvikelsen från i söndags är lagd åt sidan.
– Vi ska ladda om nu och ta oss an Malmö som är ett väldigt bra lag. Vi hade ett bra träningspass idag med videoanalys efteråt och förbereder oss på bästa sätt så att vi är redo på onsdag, berättar Jonathan.

Hur blir det med bara två dagars återhämtning?
– Det är lite tight men vi har tränat hårt under försäsongen för att klara av att spela matcher tätt, så det ska vi fixa.

Hur ser du på Malmös säsongsinledning?
– Malmö har ju en jäkla bra trupp. De startade bra mot Elfsborg och sedan oavgjort mot AIK. Sedan kryssade de borta mot Sundsvall och har väl inte nått sin peak riktigt än. Men det blir en tuff motståndare och vi måste vara på topp för att slå dem.

Det finns en del frågetecken i Malmös trupp, bland annat för Fouad Bachirou. Hur påverkar det?
– Han har ju varit en viktig spelare för dem så det kan ju bli förändringar för dem på mitten och sedan gick ju även Traustason av mot Sundsvall. Vi får se hur de löser det men de har en bred trupp så de kommer att få in andra spelare som gör det jobbet.

Vad krävs för att få bättre utdelning i offensiven för vår del?
– Grundprincipen är ju alltid rörelse, få igång passningsspelet och vilja ha boll. Vi måste våga mycket och ha ett varierat anfallsspel. Det hoppas jag att vi får till nu på onsdag.

Hemmamatch mot Malmö brukar generera mycket publik, känslan inför tungviktsmöte på hemmaplan?
– Jag hoppas självklart på så mycket folk som möjligt så att vi får bra stämning på matchen. Jag tror på minst lika mycket publik som mot Trelleborg och bra tryck på läktarna.

Attachment

l