Augustsson förbundskapten för P15


Djurgårdens U19-tränare Christofer Augustsson blir ny förbundskapten för P15-landslaget.

Idag blev det klart att Svenska Fotbollförbundet engagerar Christofer Augustsson på tjänsten som förbundskapten för P15. Christofer börjar sin tjänst den 1 augusti vilket innebär att han lämnar Djurgården Fotboll den 31 juli.

Christofer är 37 år och har varit ansvarig för U19-truppen i nästan tre år. Han går just nu den högsta tränarutbildning (PRO-utbildningen) i Sverige. Christofer inledde sin tränarbana i IFÖ Bromöllas juniorer för att sedan vara verksam i Mjällby AIF:s U17 och U19 innan han blev ansvarig för Hässleholms IF i Division 2. Därefter gick flytten till Stockholm och U19-truppen i Djurgården.

– Jättekul för Christofer som får chansen att jobba som förbundskapten för P15, säger Tommy Davidsson, akademichef i Djurgården. Det är ytterligare ett bevis för att vår Akademi håller hög klass och att vi även utvecklar tränare i klubben. Vi tycker givetvis att det är tråkigt att bli av med en sådan kompetent person men alla är överens om att vi inte kan stoppa honom. Övriga tränare i Akademin har lovat att ställa upp och täcka upp efter Christofer, det skall inte bli någon försämring.

– Jag är mycket glad och tacksam för att jag får chansen att jobba med P15-landslaget. Jag har haft 2 1/2 år i Djurgården som varit väldigt roliga och lärorika där jag lärt känna många duktiga kollegor som blivit goda vänner. Samtidigt vill jag passa på att tacka Djurgården för att man låter mig lämna i förtid, säger Christofer Augustsson.

Vi önskar Christofer Augustsson lycka till med sitt nya jobb och hoppas kunna hälsa honom välkommen tillbaks någon gång i framtiden.

l