Avstämning med Mihlali Mayambela

Mihlali Mayambela lånades ut från DIF till DIF och går nu in i slutfasen av säsongen med Degerfors i Superettan. Mihlali har spelat samtliga 26 matcher för Degerfors så här långt och levererat sex mål och fyra assist. Ett facit som ”Maya” själv tycker är godkänt och han trivs med tillvaron i den forna bruksorten.
– Det flyter på bra för mig och jag trivs, så det har varit bra så här långt. Degerfors som stad är ju lite mindre så det är väldigt annorlunda jämfört med Djurgården. Men jag är van vid det så det är lugnt för min del, säger Mihlali.

Hur upplever du Degerfors som lag?
– Det är ett bra lag där jag utvecklas som spelare. En skön miljö med bra människor i föreningen så det är nyttigt för mig att spela där. Ett bra val av Bosse (Andersson, sportchef) eftersom jag får spela kontinuerligt och lära mig nya saker hela tiden, både på planen och utanför.

Du verkar ha etablerat dig ordentligt i laget?
– Jag tycker att jag har fått bra backning av tränarna. Jag har spelat både som yttermittfältare och som 10:a, det är positioner som jag kan bra och det ger mig mycket frihet som spelare så det har blivit en del  poäng. Nu ska vi avsluta säsongen så bra som möjligt med fyra matcher kvar att spela.

…och nu är du här i Stockholm. Har du hunnit hälsa på några lagkompisar i Djurgården?
– Jag kom nu i fredag och spelarna är lediga idag så jag har inte hunnit träffa dem. Annars har jag en god kontakt med många i laget men framför allt Tino (Kadewere). Vi pratar mycket och kommer att träffas nu i helgen.

Slutligen, hur går det för broder Mark i SuperSport United?
– Han mår bra nu. Han har varit skadad och missat många matcher men kommer att kunna spela igen nu efter landslagsuppehållet. Så han ser fram emot att komma igång igen.

Attachment

l