Badji är på plats


På onsdagen anslöt Djurgårdens 19-åriga senegalesiska nyförvärv till truppen.

Aliou Badji blev klar för Djurgården i slutet av januari, men då han representerade Senegal i de afrikanska U20-mästerskapen har han inte kunnat ansluta till laget fören nu. Men nu är han på plats och första frågan man ställer sig är varför det, trots att det fanns en mängd andra spekulanter, blev just Djurgården?
– Jag visste att Sverige har en attraktiv liga och bra lag. Dessutom känner jag till vilka framgångar unga afrikanska spelare, som Olunga och flera andra, haft i Djurgården. Hur de har utvecklats och kommit vidare till större ligor. Och så fick jag ett väldigt bra intryck av Bosse Andersson.

Nytt land, ny kontinent och nytt lag, hur känns det att komma till Stockholm och Djurgården?
– Jag har fått ett fantastiskt mottagande i klubben av spelare och alla som jobbar här, det har värmt. Föreningen känns verkligen som en familj. Jag vill även tacka alla supportrar för allt stöd jag fått i social media. Jag vet att det finns två stora derbyn, mot AIK och Hammarby, och jag har sett det senaste derbyt mot AIK. Det var en otrolig stämning, Djurgårdspubliken verkar fantastisk och det gillar jag verkligen. Jag ser mycket fram emot att få uppleva atmosfären på Tele2 och att få ge hundra procent för våra supportrar.

I dag, torsdag, väntar första passet med laget. Men redan på onsdagen, när de övriga spelarna i laget var lediga, fick Aliou en första individuell träning med Djurgården.
– Det var härligt att få börja träna med Djurgården även om jag fick ta det lite lugnt då jag kom direkt ifrån afrikanska U20-mästerskapen. Jag såg direkt att det finns mycket jag kan lära mig här. Mycket var väldigt nytt, träningarna här skiljer sig väldigt mycket från hur vi tränar i Afrika. Sedan gäller det att lära sig spelet, jag vet att Allsvenskan är väldigt fysisk, men jag är övertygad om att jag kommer kunna komma in i sättet att spela snabbt.

Han är 189 centimeter lång och har öst in mål i senegalesiska ungdomslandslagen. Men hur beskriver han sig själv? Vad har han för styrkor och svagheter?
– Jag är nog en ganska komplett anfallare med bra teknik och spänst, jag jobbar hårt och gillar fysiskt spel, att fightas i boxen. Min förebild är Didier Drogba. Samtidigt finns det saker att förbättra, framför allt måste jag jobba med de taktiska bitarna där jag har en del att lära mig. Och så ska jag bli ännu hungrigare framför mål, lite mer självisk.

Aliou har som sagt precis landat, men säsongsstarten ligger bara veckor bort, den 3 april tar Djurgården emot Sirius på Tele2 i den allsvenska premiären. Vad har han för mål med säsongen? När skulle han kunna gå in i laget?
– Jag är väldigt ambitiös och jag vill göra massor av mål för Djurgården redan i år. Jag har ett tal i huvudet om hur många, men det håller jag för mig själv. Jag ser verkligen fram emot min första match med laget, jag kommer att jobba stenhårt under de kommande veckorna, lära känna mina lagkamrater och göra allt för att övertyga tränarna att jag ska spela från start redan i premiären.

Det börjar dra ihop sig till säsongsstart. Se till att skaffa din plats på premiären mot Sirius den 3 april, biljetter köper du här.

Se DIFTV med Aliou Badji efter första träningen med laget här:

Attachment

Djurgården Sirius i den allsvenska premiären måndag 3 april 19:00 Tele2 Arena
l