Badji i god form inför Elfsborg

Målen må ha uteblivit för Aliou Badji i de två senaste allsvenska matcherna men DIF-anfallaren känner sig i bra form och är grymt taggad för att börja plocka trepoängare igen.
– Det har varit en sämre period för oss men nu måste vi vända blad. Därför var det skönt att vi vann cupmatchen och även om det var mot ett lag från lägre divisioner är det alltid bra att få en seger med sig. Nu måste vi ha fullt fokus på Allsvenskan och börja plocka segrar även där, säger Aliou som har respekt för Elfsborg tror deras nuvarande formsvacka med sex raka matcher utan mål.
– Det blir en svår match för de är desperata efter poäng och måste klättra i tabellen. Men samma sak gäller för oss där vi måste tänka att vi ska vara topp-3 och då måste vi också ta oss uppåt. Alla är arga och beredda att visa att vi kan spela bättre fotboll än vad som varit i de två senaste matcherna. Vi måste kämpa, göra mål och vinna. Vi är Djurgården, ett lag som gör allt för att vinna matcher.

Att målhungern är intakt syntes i onsdagens cupmatch där Badji var nära att bli målskytt, bland annat efter en explosiv rusch över halva planen genom motståndarförsvaret.
– Jag kämpar alltid hårt och även om vi ledde med 4-0 ville jag göra mål. Så länga jag gör mitt bästa så hjälper jag laget på bästa sätt, det är min tanke inför varje match. Det spelar ingen roll vilket motstånd det är eller vad det står, jag måste alltid leverera 100 procent, förklarar Aliou som tar sikte på nätkänning på söndag.
– Jag hoppas det, kommer chansen ska jag sätta den. Jag känner mig i bra form och mitt personliga mål är att göra minst tio mål i år. Då gäller det att få fart på målskyttet igen och Elfsborg kan bli en bra början.

Attachment

l