Badji och Senegal utslagna ur U20-VM

Det blev förlust med 0-1 mot Mexiko för Aliou Badji och hans Senegal i åttondelsfinalen av U20-VM.

Efter en andraplats i gruppspelet med tillhörande avancemang tog Senegal sig an Mexiko i åttondelsfinalen av U20-VM. Aliou Badji fanns med på topp från start och det blev en tight matchinledning med spridda halvchanser där Badji löpte mycket offensivt men inte fick några riktiga lägen att jobba med.

Mexiko var bollskickliga och hade sedan två jättelägen i inledningen av andra halvlek men avsluten var inte av det skarpare slaget. Senegal försökte å sin sida såga sig igenom det mexikanska försvaret men fick ett betydligt kärvare utgångsläge när Alioune Gueye visades ut i 71:a minuten.

Trots det numerära underläget var det ändå Senegal som öste på mest framåt i slutet av matchen där Badji var aktiv med några fina aktioner och avslutsförsök. Men det var Mexiko som skulle få sista ordet när Ronaldo Cisneros stötte in ett inspel från vänsterkanten i 89:e minuten.

Game over för Senegal som inte lyckades hota under de fyra övertidsminuterna. Nu blir det istället hemresa till Stockholm för Aliou Badji som dock kommer tillbaka till Kaknäs frisk ock kry med nyttig matcherfarenhet i bagaget. Det finns också en möjlighet att han kan vara tillbaka på lördag, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Vi jobbar på att få hem Badji till lördag så att han kan vara aktuell för derbyt på söndag, säger Bosse.

Attachment

l