Badji redo för Kalmar

Aliou Baji har varit i händelsernas centrum under de senaste veckorna och det märks att DIF-anfallaren trivs med uppmärksamheten. Senast mot Häcken blev det dock mest frågor kring bytet med timmen spelad då Badji tvingades kliva av med en känning.
– Jag kunde inte springa och då var det inte mycket att välja på. Jag vill inte pressa mig och riskera att vara borta från spel länge för det kändes i knäet både när jag hoppade och landade. Men nu känns mitt knä bra igen och det är härligt att vara tillbaka i träning, säger Badji som projicerar för fullt på en vinst på söndag.
– Kalmar blir en viktig match för oss. Vi måste få upprättelse och komma tillbaka till det positiva igen, så det är viktigare än någonsin att gå in och ge allt vi har. Det handlar både om tre poäng och att få tillbaka självförtroendet och vinnarkänslan. 

Förhoppningsvis kan utkomsten bli lika positiv som när lagen möttes senast på Guldfågeln Arena och DIF vann med 1-0.
– Det var en tuff match för oss men vi kämpade på och lyckades vinna. Tyvärr blev det inget mål för mig i den matchen men jag var nöjd med insatsen ändå och ska försöka göra det lika bra på söndag. Jag brukar säga: ”jobbar man hårt kommer man att spela bra”, och jag kommer att göra ett hårt jobb på söndag. Skapa chanser för laget och förhoppningsvis göra mål också.

I samband med söndagens match kommer även DIF Hockey att vara på plats och då hoppas Badji få träffa en forwardskollega inom Djurgårdsfamiljen – Niclas Bergfors. En spelare som är Alious favorit i rinken när han går och kollar hockey på Hovet.
– Jag brukar gå och titta när de spelar och det är roligt med hockey. Han verkar vara en bra kille och när man ser honom spela märker man att han är skicklig. Jag gillar attityden, han kämpar alltid hårt så det ska bli kul att hockeysäsongen börjar igen, säger Badji som är en regelbunden besökare på Hovet.
– Jag brukar se ungefär tjugo matcher per säsong. Det är kul med stämningen och jag gillar att sjunga med i ramsorna, jag tycker att det är en skön atmosfär på arenan. 

Men det är inte bara Hovet som får Badji-besök. Under torsdagen var han även nere på Djurgårdens Akademicamp på Hjorthagen och träffade de fotbollsintresserade ungdomarna på plats.
– Det var kul att komma dit, jag gillar barn och ungdomar. Så det var bara roligt att prata med dem, spela lite fotboll och göra dem glada. Jag tror att de uppskattade besöket och det är fint att få så mycket tillbaka från dem. Alla mår bra av uppskattning, avslutar Aliou.

 

Attachment

l