Bärkroth tillbaka på Östgötaporten

Det blir en intressant återkomst för Nicklas Bärkroth som spelade 53 matcher under tre år i IFK Norrköping när han kliver ut för match på Östgötaporten på söndag.

Nu är det dock den blårandiga tröjan som gäller för ”Bärka” som hoppas på att kunna snuva sina forna lagkompisar på tre poäng.
– För mig personligen blir det en återkomst till en arena som jag hade som hemmaplan i nästan tre år. Jag har många fina minnen därifrån så på det sättet blir det speciellt. Men bortsett från det är det som vilken annan match som helst i Allsvenskan egentligen. Det är ett topplag vi möter, ett duktigt lag som nosar bakom förstaplatsen i toppstriden. Så det blir en inspirerande uppgift och vi ska åka dit och göra ett bra resultat, berättar Nicklas efter fredagens träning på Kaknäs.

Peking har en förlust på de senaste arton matcherna. Bäddat för en intressant utmaning…
– De är inne i ett stim och de har kvalitet både offensivt och defensivt som de har byggt upp under flera års tid. Men det är de här matcherna som är roligast och får vi ihop vårt spel och får till det lite bättre än vi fått senaste tiden så tycker jag att vi är ett lika bra lag. Förhoppningsvis kan vi ta fram det nu i de sista matcherna som är kvar i serien.

Vilka är nycklarna för vår del i matchen?
– Det är viktigt för oss att fokusera på det vi ska gör själva och inte alltför mycket på Norrköping. Det är klart att vi har respekt för deras styrkor och det är viktigt att vi håller laget kompakt och jobbar hårt i försvarsspelet. Men vi ska utnyttja de ytor som uppstår på deras planhalva när man möter ett offensivt lag. Vi kommer att hitta ytor att löpa in i och det är viktigt att vi kommer med hela laget, där vi sårar dem på olika sätt och varierar vårt anfallsspel. Vi har kvalitet både när det gäller kortpassningsspel och spelare som är duktiga i djupled, så vi ska försöka få ihop det lite bättre nu. Kompetensen finns i laget och den här matchen bör passa oss ganska bra.

Vi landar som så ofta i det som sker på den ökända sista tredjedelen.
– Så är det ju, fotboll handlar om att göra mål. Vi har varit lite för ineffektiva ända sedan i somras egentligen. Det är inget som man kan sätta fingret exakt på vad som inte funkat men jag tror som sagt att kvaliteten finns i laget. Får vi det bara att lossna så kommer det att rulla på, det är jag säker på. Jag tror att vi kan få en del ytor och chanser nu på söndag och förhoppningsvis sätter vi våra lägen den här gången.

Hur känns formen för egen del?
– Det blir bättre och bättre, tycker jag. Jag känner mig inte i hundraprocentig form och kommer ju från ett tufft år med ganska begränsad speltid. Utöver det blir det en omställning när man kommer till en ny förening och ett nytt spelsystem. Jag har varit mer renodlad yttermittfältare tidigare så det här är en ny position för mig som ytterforward. Men det går framåt och det gäller även konditionsmässig. Det var det som jag behövde få igång mest i början och nu tycker jag att den biten sitter så att jag kan koncentrerar mig mer på spetsegenskaperna. Nu vill jag öka på prestationen för varje match av de som är kvar under säsongen och avsluta på ett bra sätt.

Känner du att ni kan optimera motivationen i laget med nuvarande tabelläge?
– Det är klart att vi måste göra det. Vi är idrottare och tävlingsmänniskor allihopa och vi går ut för att vinna alla matcher. Det spelar ingen roll om vi har halkat efter lite nu i tabellen, vi ska alltid vinna. Sedan är det självklart så att det blir lite extra inspirerande att möta topplag och spela derbyn. Vi har ju ett antal fina matcher kvar där vi ska göra bra resultat och ta med oss det till nästa säsong.

Slutligen, hur går snacket på planen när du återvänder och spelar mot t.ex. Andreas Johansson, några gliringar?
– Haha, han är väl inte den typen man ger gliringar. En fantastisk människa och en fin idrottsman som jag har stor respekt för. Men det är klart att lite snack och gliringar kommer det säkert att bli mellan oss spelare där på planen, avslutar Nicklas.

Attachment

l