Beijmo bygger vidare på offensiven

Det har varit snabba ryck för Felix Beijmo de senaste veckorna. Han blev klar för DIF precis innan transferfönstret slog igen, gick rakt in i startelvan mot Sirius och fortsatte sedan som högerback mot Häcken borta.

Nu får den 19-årige ytterbacken ytterligare en vecka på sig att komma in i laget och Felix har inga problem med att ta för sig ute på Kaknäs. I onsdagens avslutande straffläggning efter oavgjort tvåmålsspel kostade han på sig en sk Panenka-straff mot målvaktslegendaren Andreas Isaksson. Något han gärna gör om i tävlingssammanhang om han får chansen
– Ja, hoppas att jag får ta någon straff under en match också. Isaksson kanske inte blev helt nöjd men det är sådant som hör till, säger Felix.

En inställning som tyder på ett gott självförtroende.
– Ja, absolut. Jag har ett bra självförtroende och försöker jobba med att ha en bra mentalitet. Jag tror att det är viktigt att ha ett starkt psyke i fotbollen.

Hur är det annars, känner du att du har landat ordentligt i laget nu?
– Ja, det känns som att jag kommit in i det bra och är inne i gruppen. Det märks på träningarna, upplägget och allt runt omkring och jag tror att det kommer att bli ännu bättre i framtiden. Det kändes som att det blev en bättre insats redan i matchen mot Häcken jämfört med Sirius.

Ja, det var en stark defensiv prestation mot Häcken.
– Vi låste dem ganska bra. Häcken är ändå ett av de starkaste offensiva lagen i Allsvenskan med Paulinho och Farnerud men jag tycker inte att de fick till särskilt mycket framåt förutom Paulinhos skott utifrån. En riktigt bra försvarsmässig insats av oss.

Tycker du att du fått ut det du vill av dina offensiva kvaliteter?
– Det är fortfarande en bit kvar till den offensiva spelare som jag är och som jag varit i Brommapojkarna. För mig är det ju ett nytt spelsätt att spela så man får ju anpassa sig och lära känna lagkamraterna. Det handlar också om att de kommer att lära känna mig och hur jag vill ha bollarna framför mig. Men det var ett steg framåt mot Häcken jämfört med Sirius tycker jag. Jag hade ju också ett inspel till Tino som kunde blivit mål, så jag får fortsätta på det spåret.

Hur ser du på kemin i laget nu när fått lite mer träningstid tillsammans?
– Den biten känns riktigt bra. Vi har en bra grupp som jobbar hårt för varandra och gnuggar hela tiden.

Nu väntar ett Elfsborg som lär vara revanschlystna efter en lite oväntad hemmaförlust mot AIK. Hur ser du på förutsättningarna?
– Jag tycker att gnaget har rätt mycket tur med båda sina mål i den matchen. Men sådan är fotbollen och vi kanske också får några liknande mål i framtiden. Själv har jag ganska bra facit mot Elfsborg. Vi mötte dem i Svenska Cupen med BP och vann på Borås Arena så jag hoppas att jag kan bygga vidare på den statistiken med ett bra resultat och allra helst med en vinst. Precis som Häcken har de många offensivt skickliga spelare, kanske främst Simon Lundevall och Issam Jebali. Vi får ligga tätt på dem och vi ska ha en fortsatt stabil defensiv. Jag tror inte att vi ska behöva släppa till något mot dem heller.

Slutligen, kommer målen framåt på söndag?
– Ja, det tror jag att de gör. Det är dags nu.

 

Attachment

l