Beijmo fokuserar på derbyt

Djurgårdens unga nyförvärv på högerbackspositionen, Felix Beijmo, har haft en väldigt lyckad vårsäsong och har varit given i startelvan sedan han anslöt till DIF. Vi fångade upp honom på Kaknäs efter ett intensivt träningspass för att stämma av läget just nu.

Först och främst: grattis till landslagsuttagningen!
– Tack för det! Det var väl dock ganska väntat att jag skulle komma med till detta förberedande läger, jag har ju spelat en hel del med P19-landslaget tidigare och varit ordinarie där.

Betyder detta att det inte blir någon ledighet för dig nästa vecka då?
– Tyvärr är det väl så, jag kanske får två dagar där helgen efter lägret. Vi får ju ganska lång semester på vintern, men på sommaren får man räkna med att bara ligga i och köra på.

Hur tycker du annars att det har gått rent allmänt för dig under vårsäsongen?
– Jag tycker att det har gått ganska bra för min del. Jag vet inte vad folk hade för förväntningar på mig innan jag kom, men jag vet att jag hade stora förväntningar på mig själv att jag skulle kunna komma in och leverera direkt. Det var därför jag ville ta mig till DIF och göra den här flytten. Självklart är det ett stort steg att ta, att gå direkt från Division 1 till Allsvenskan som jag gjorde, men jag tycker som sagt att det har gått ganska bra. Kanske kunde jag varit med lite mer offensivt och gjort någon poäng framåt – jag fick ju en assist mot AFC nu sist, jag hoppas att det blir mer av den varan.

BP verkar klara sig ganska bra utan dig också…
– Ja, det kanske är därför de spelar så bra just nu, för att jag lämnade… Nej, det gick ju bra när jag var där också med till exempel semifinal i svenska cupen. BP har ett väldigt starkt lag på gång nu med många individuellt duktiga spelare. Att det gick så bra i cupen blev också ett väldigt bra skyltfönster för mig eftersom jag då fick chansen att visa upp mig mot allsvenskt motstånd, till exempel på Tele2 Arena mot Djurgården. Det spelade säkert in när DIF bestämde sig för att de ville ha över mig.

Ni tog en komfortabel seger senast mot AFC?
– Det var en helt ok match. Vi började ganska dåligt första tjugo minuterna där Isaksson räddade oss ett par gånger, sedan kom vi in i det lite bättre och i andra halvlek tycker jag att vi kör över dem. Vi fick in ett par bollar och det blev en ganska stabil seger till slut. Personligen tycker jag att det gick hyfsat, det var väldigt varmt i solen under första halvlek men jag fick ändå en assist då. I andra halvlek fick jag en smäll och blev lite yr, men det var ingen större fara och det är inget jag har känt av efteråt.

Och hur känns allt inför söndagens derby mot Hammarby?
– Det ska bli skitkul! Det är perfekt att avsluta vårsäsongen med en sån höjdarmatch. Jag tror att det är bra för oss med en ny derbymatch så här tätt inpå den förra, vi riktar fokus mot den här nu och hoppas självklart på att vi får ett bra resultat med oss. Det är vi värda, och alla våra supportrar också. De har varit riktigt bra under hela våren och lever verkligen upp till deras motto “Alltid, oavsett”. Jag hörde att alla 5 000 biljetter på vår läktare är slut, det är imponerande!

Attachment

l