Beijmo står över EM


Felix Beijmo väljer Djurgården framför landslaget.

Djurgårdens unge högerback Felix Beijmo har gjort stor succé sedan han anslöt från division ett och Brommapojkarna tidigare i år. Han är också bofast på högerbackspositionen i det svenska P19-landslaget sedan länge och tanken var att han skulle följa med till EM-slutspelet i Georgien senare i sommar. Nu har dock Felix i samråd med Djurgården landat i beslutet att stanna kvar i Sverige och spela Allsvenskan med DIF istället för att åka på landslagsturneringen.

– Det stämmer att Felix kommer att stå över EM-slutspelet och istället fokusera på att vinna allsvenska matcher med Djurgården i juli månad, förklarar sportchef Bosse Andersson. Vi vill vara väldigt tydliga med att detta är ett gemensamt beslut som varit svårt att fatta men som ändå känns som det rätta att göra. Självklart är det stort att få vara med och representera sitt landslag, men samtidigt är det Djurgården som är Felix arbetsgivare och därför väljer vi tillsammans att göra så här.

Djurgården har haft fortlöpande kontakt och diskussioner med Svenska Fotbollförbundet och förbundskapten Claes Eriksson i ärendet och man har nu informerat om att Felix Beijmo alltså inte följer med till Georgien. Huvudpersonen själv har haft några tuffa veckor innan beslutet togs.

– Ja, det har varit knepigt, berättar Felix. Vi har diskuterat och haft en bra dialog mellan mig och Djurgården där vi kommit fram till att jag stannar hemma och hjälper Djurgården i Allsvenskan. Det går inte att vara på två ställen samtidigt och nu blev det så här. Det har varit ett extremt svårt beslut att ta och det finns inget rätt eller fel i det här egentligen, utan vi fick ta ett beslut som kändes okej för alla parter.

– Det är absolut ett av de tuffaste besluten hittills i min karriär då jag själv varit med och tagit detta landslag till EM. Jag önskar dem all lycka i mästerskapet och vet att de kommer göra ett grymt jobb. Samtidigt kommer jag att göra allt jag kan för Djurgården här på hemmaplan, avslutar Felix.

Se Felix Beijmo och resten av Djurgården mot Kalmar FF i Allsvenskans återstart måndagen den 3 juli klockan 19.00 på Tele2 Arena.

l