Beijmo taggad inför första derbyt

Felix Beijmo klev rakt in i startelvan vid ankomsten till Djurgården och sedan dess har han abonnerat på högerbacksplatsen i DIF. Felix har varit med och bidragit till fem hållna nollor bakåt så här långt och nu väntar hans första derby på måndag då AIK gästar Tele2 Arena.

En match som det finns mycket att säga om och Felix, som trots sin unga ålder har visat stor pondus i sitt spel, kommer definitivt att gå all in på måndag.
– Det känns riktigt roligt och spännande. Det är ju årets roligaste match och speciellt nu när det har gått hyfsat bra för båda lagen på sistone kommer den perfekt i ett viktigt läge.

Hur är det med derbynerver för din del?
– Det finns alltid en slags positiv nerv, som det gör i andra matcher, att man vill gå ut och vinna och prestera. Men förutom de tre poängen så är det ju väldigt mycket extra känslor med i bilden här och det är klart att man vill slå AIK.

Hur påverkas du som spelare av storpublik på matcherna?
– Det är bara roligt och det ska var mycket folk på plats när Djurgården spelar. Vi står för en attraktiv fotboll och det har gått ganska bra nu den senaste tiden så det är enbart positivt om det är fullsatt på läktarna.

Vad tror du om lagets defensiva status inför matchen?
– Vi har fem nollor på nio matcher och har redan fler än Djurgården hade förra året av vad jag hört. Så den delen känns bra och vi kunde kanske fått med oss en nolla till mot J Södra, lite slarvigt mål att släppa in från vår sida. Men vi bygger vidare på det försvar vi har och det kommer att bli fler nollor bakåt känns det som.

AIK har inte någon skräckinjagande målskörd så här långt. En fördel för oss?
– Ja, så kan man se det. Av det jag har sett har de ju inte varit så bra offensivt men stabila defensivt. De har ju en formation där de kör med en femback så det blir ju så att de sätter defensiven och försöker utnyttja det de får offensivt. Men vi ska nog kunna stänga till och hålla nollan mot dem även om de i offensiven har vissa skickliga spelare som har varit med ett tag och som de förlitar sig på. Sedan känns det som att de kan gå in i bra flow och då är de farliga medan de också kan tappa det flowet fort. Som i andra halvleken mot Örebro där de efter en bra första halvlek var riktigt risiga. Så de har varit lite av ett humörlag så här långt.

Jinxfaktorn förbjuder ju frågor om resultat så vi kanske ska lämna den biten…
– Ja, jag vill inte jinxa något men jag har självklart inställningen att vi ska vinna, det finns inget annat. Alla matcher ska vara segrar och speciellt den här så vi går för vinst på måndag.

Attachment

l