Felix Beijmo vill se full fart framåt på söndag

 

Medan derbymålskyttar och Marcus Danielson snott rubrikerna på sistone har Felix Beijmo hamrat på med sedvanligt stabilt backspel på sin högerkant. Nu väntar hemmapremiär mot Trelleborg på söndag i en match där Felix hoppas på att kunna öka antalet offensiva raider på sin högerkant och se mer blårandigt bollinnehav och etablerat anfallsspel.
– Jag tror att vi kan förvänta oss en rolig fotbollsmatch där vi har mycket boll mot ett Trelleborg som kommer att jobba hårt och säkert försöka gå på lite kontringar och ligga lite lägre. De har gjort det bra och slog ut Jönköping ur kvalet förra året, så det är ett starkt lag vi möter. Men jag hoppas att vi kan styra och ställa och förhoppningsvis ser vi till att det bli vinst, säger Felix efter torsdagens kylslagna träning på Kaknäs.

Sannolikt en annorlunda matchbild jämfört med matchen senast mot Östersund?
– Ja, men Östersund är nog den svåraste bortamatchen på året, framför allt när det kommer till att äga bollen. De är extremt skickliga i sitt bollinnehav. Men vi gjorde det bra och visade att vi är skickliga i det låga försvarsspelet också. Man måste kunna behärska alla delar i en fotbollsmatch.

Vad är receptet bakom den defensiva succén?
– Det är ett hårt försvarsspel över hela banan med forwards som jobbar stenhårt i första pressen. Ytter- och innemittfältare täcker stora ytor samtidigt som vi har ett bra samspel i backlinjen oavsett vilka som spelar. Bra snack och vi gör hela tiden förflyttningar där vi täcker upp för varandra. Försvarsspelet är helt enkelt kompakt över hela banan.

Tycker du att du fått ut hela din offensiva potential i den senaste matcherna?
– Nu mot Östersund blev det inte så mycket eftersom vi låg så pass lågt. Men jag är i bra form och känner mig stark efter sjukdomsperioden, så jag hoppas att jag kan visa lite mer offensiv på söndag. Men jag har visat bra defensiva kvaliteter så det känns ändå okej.

Finns det någon risk med för mycket medgång med tanke på cupfinalen och starten mot ÖFK?
– Nej, absolut inte. Det gick ju bra i cupen men nu är allt fokus på Allsvenskan och där har vi bara spelat en match och vunnit. Vi har bara tre poäng och det är 29 matcher kvar så det finns ingen risk för att vi seglar iväg. Nu är det fullt fokus på söndag och tre poäng mot Trelleborg är lika mycket värt som tre poäng mot Östersund borta. Vi måste vinna den matchen, allt annat är oacceptabelt.

Känslan inför att spela hemmapremiär med, i nuläget, minst 15000 på läktarna.
– Jag trodde att det skulle vara mer nu när det bara är tre dagar kvar till match. Men å andra sidan kanske det smäller på nu de närmaste dagarna. Så vi får uppmana alla att vara på plats. Vi har gått bra i cupen och den allsvenska starten och det är ett bra fotbollslag som man kan se på söndag.

Håller med, ni är definitivt värda en fullsatt arena.
– Ja, absolut. Men jag hoppas att det kommer många, i alla fall 25000. Då skulle jag vara nöjd. Men under det är absolut inte okej, avslutar Felix med ett garv.

Attachment

l