Besard Sabovic korsbandsskadad

De farhågor som fanns om att korsbandet gått av för Besard Sabovic i samband med P19-landslagets EM-match mot Georgien i somras befarades nyligen och nu har den 19-årige DIF-mittfältaren lagt sig på operationsbordet. Ett tungt, men inte helt oväntat, besked för Besard som dock har ett starkt psyke och är vid gott mod trots att det är en lång frånvaro från fotbollen som väntar.
– Nu har jag opererat knäet och det har gått bra allting. Först var det lite osäkert hur det var så det var titthål och sedan operation. Rehabtiden blir väl ungefär samma som för Kerim Mrabti och Haris Radetinac, säger Besard som först hade förhoppningar på att korsbandet eventuellt inte var helt av vilket hade inneburit en snabbare återhämtning.
– Det kunde ju varit kortare rehabtid men eftersom det var osäkert kanske det inte hade blivit lika stabilt om man inte opererat. Nu vet jag att jag kommer att ha ett stabilt och bra knä så att jag kommer att kunna ha en lång karriär.

Närmast blir det mycket tid i gymmet för Besard som inte kommer att kunna spela fler matcher i år med BP dit han varit utlånad.
– Just nu är det Sophiahemmet som gäller för mig men jag kommer att köra mycket på Kaknäs snart. Jag känner ju Christian och Kalle väl (Andersson & Barrling, DIF-naprapater) så det kommer att bli en bra behandling för mig, summerar Besard.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson beklagar beskedet men vet med sig att Besard har mentaliteten som krävs för att komma tillbaka till full styrka igen.
– Det är tråkigt för honom att få den här skadan i det här läget. Men Besard är av det virket att han är hårt jobbande och kommer att kriga på för att komma tillbaka till nästa år. Han är redan igång och kommer att fixa det här bra, säger Bosse.

l