Besard Sabovic lånas ut till BP

Djurgårdens mittfältare Besard Sabovic kom från Brommapojkarna till Djurgården 2015 och nu kan han på nytt spela för BP på lån under säsongen 2017. En överenskommelse som innebär att Besard fortfarande har ett ben kvar på Kaknäs och även finns tillgänglig för spel med Djurgården under året, enligt sportchef Djurgårdens Bosse Andersson.
– Vi är överens om en utlåning där Besard kommer att finnas tillgänglig för spel med BP. Det blir en perfekt miljö för honom där han kommer att ha sin bas i BP och få kontinuerligt matchspel i Superettan. Samtidig finns han tillgänglig för spel i Djurgården också och vi kommer att ha en dialog med BP hela tiden.

För Besard – som just nu är iväg i Belgien och kvalar i Elite Round med svenska P19-landslaget – blir det som sagt en återkomst till en klubb där han började spela fotboll redan som knatte.
– Att få spela för BP i år skulle vara nyttigt för min utveckling. Jag behöver kontinuitet när det gäller matcher på seniornivå och det strävar jag efter få, säger Besard som betonar vikten av att få speltid för utvecklingens skull.
– Det är viktigt att känna sig deltagande i ett lag och det kan vara svårt om man hamnar utanför startelvan eller truppen. Sedan så utvecklas man mycket under träningar men utvecklas extra mycket under match, det är då man kommer i ovana situationer hela tiden.

Omgivningen kan Besard som sagt sedan tidigare och träningsanläggningen och planen norr om stan känner han till bra vid det här laget.
– Grimsta har varit hemmaplan för mig väldigt länge i min karriär. Jag har ju spelat i BP från att jag var fem fram tills jag blev sjutton år. Så att få spela matcher för BP har alltid varit ett mål sedan barnsben.

Nu närmast väntar dock spel med P19-landslaget för Besard där en EM-plats ligger i potten men där starten i gruppen blev tuff med förlust mot värdnationen med 1-2.
– Vi vann vår förra grupp och gick vidare på nio poäng på tre matcher. Nu i Elite Round spelar vi mot Belgien, Irland och Italien. Jag var tyvärr avstängd nu mot Belgien men kan delta i de resterande matcherna. Vi har ett spännande lag men fick en tuff start så nu måste vi gå för två raka segrar, avslutar Besard.

l