Biljettläge inför säsongsstarten

Dags att köpa säsongskort. Slå till direkt på www.difbiljetter.se/2016
Dagarna rullar på snabbt och om drygt två veckor är det dags för årets första hemmamatch. Vi stämde av läget med Johan Andersson för att se hur det står till med biljettförsäljningen gällande Ålesundsmatchen, säsongskort och cupderbyt mot Hammarby som spelas 6 mars.
Hur går säsongskortsförsäljningen? 
 
– Säsongskortsförsäljningen rullar på för fullt och nu har det börjat ta fart även i klacken. Vi ligger ca 500-600 säsongskort före i försäljningen jämfört med samma tid förra året. Men har du ännu inte köpt säsongskort så gör det nu! Antal sålda säsongskort är i skrivande stund 7 122 stycken. På Sofialäktaren har vi nu passerat 1 400 säsongskort. (Här köper du säsongskort)
 
Hur många till hoppas ni kunna sälja?
 
– Vi hoppas kunna sälja ca 8 500 säsongsbiljetter vilket skulle innebär nytt klubbrekord. Det innebär att vi fram till säsongsstart om drygt 2 månader ska sälja ytterligare 1 300 säsongskort. Men vi märker att det börjar pratas fotboll mer och mer vilket känns riktigt bra.
 
Planeras någon ny kampanj likt ”Stockholms Stolthet” ifjol?
 
– Exakt när, hur eller vad det kommer att bli kan vi inte berätta just nu. Men självklart planerar vi något tillsammans med supportrarna inför den allsvenska starten.  
 
Snackas även mycket om träningsmatchen DIF-Ålesund, hur går försäljningen dit?
– Matchen spelas en lördag och det är årets första träningsmatch på hemmaplan. Redan nu ligger försäljningen på över 2 000 sålda biljetter och dryga 200 i klacken. Om vi jämför det med tidigare års träningsmatcher så ser det mycket bra ut. Förra årets träningsmatch mot Helsingfors drog 3 100 personer, då hade vi bara sålt dryga 300 biljetter dagen innan match. Nästan all försäljning skedde då på matchdagen. Om försäljningen fortsätter i samma takt kommer det förmodligen bli ungefär lika mycket publik som mot Union Berlin då 8 000 person tog sig till Tele2 Arena, det vore fantastiskt!
Det planeras en del festligheter på DIF-Ålesund, kan ni berätta mer?
 
– Det kommer verkligen bli en heldag för vissa djurgårdare. Ungdomslagen kommer att vara på plats för att prova ut material inför stundande säsong och det kommer även att ske lagfotografering för samtliga lag. Vid klockan 12:00 spelar damerna träningsmatch och sedan kliver herrarna på vid 15:30. Sedan kan man väl misstänka att det är väldigt många som är nyfikna på den nya matchtröjan. Lansering av ny matchtröja är ju alltid speciell och det är många som vill lägga vantarna på den direkt när den släpps. Vi är ju några som redan har fått ta oss en titt på den och den känns som alltid väldigt snygg, jag skulle bli mycket förvånad om den inte blir framröstad som snyggast i Allsvenskan även den här gången.
– Utöver det har ju även supportergrupperna uppmanat till ”Back to the klack” för att se till att kortsidan blir ordentligt uppfylld så att det blir en bra inramning under matchen. Vi försöker tillsammans med Tele2 Arena att styra upp en bra uppvärmning inne på arenan. Utan att lova något hoppas vi att kunna presentera ett trevligt upplägg för de som vill komma tidigt till arenan, känna på matchtröjan, ta något att dricka och snacka med bänkgrannarna efter vinteruppehållet.
 
Om det blir över 5 000 på DIF-Ålesund, borde var en bra bit över budgeterad publik?
 
– Ja det skulle långt överträffa budgeterad publiksiffra. 
 
Hur ser det ut inför cupderbyt mot Bajen?
 
– Försäljningen har just nu varit begränsad till medlemmar (här kan du som medlem köpa biljetter) och det har sålt på i normal takt. Just nu är det sålt ca 13000 biljetter. Men vi tror att försäljning kommer att ta fart inom kort när vi öppnar upp försäljningen lite bredare.
 
Hur ser vi till att fylla derbyt med så mycket Djurgårdare som möjligt?
 
– Samtliga derbyn som har spelats hemma på Tele2 Arena har varit slutsålda och det är många som är ute i sista stund men som tyvärr står utan biljett när det är dags för matchdag. Vår uppmaning är kort och gott att i ett tidigt skede försäkra dig om biljett om du vet med dig att du ska gå på matchen. Utnyttja din möjlighet som säsongare/medlem att köpa biljett till vänner och bekanta som du vet vill gå på matchen.
 
Övrigt, några uppmaningar till DIF-publiken?
 
– Det får bli en gammal klyscha. Ni som är säsongare och går på våra matcher är våra absolut bästa ambassadörer. Att prata gott om DIF och berätta för omgivningen hur sjukt roligt det är att gå på Djurgårdsmatch är den absolut bästa marknadsföringen DIF kan få. Prata med kollegor och vänner som är Djurgårdare men som inte orka ta sig för att köpa biljett och se till att de får tummen ur. Skicka biljettlänkar, dela bilder på sociala medier och få de i din närhet att ta sig till våra matcher. Ju fler som gör detta, desto fler kommer att komma på våra matcher. Idag finns det väldigt många som engagerar sig ideellt och hjäper till men det kan aldrig bli för mycket. Ett första steg kan ju vara att försöka få med några extra vänner till matchen mot Ålesund.
– Min sista uppmaning är att köpa säsongskort och biljett till DIF-Ålesund. Jag tror att folk kommer bli förvånade över hur bra lördagen kommer att bli!
Denna intervju publicerades först på supportersidan difenders.se

Attachment

Dags att köpa säsongskort. Slå till direkt på www.difbiljetter.se/2016
l