Bister förlust mot MFF

Malmö FF  – Djurgården 1-0 (0-0)

1-0 Carlos Strandberg (59)

Domare: Andreas Ekberg
Rött kort: Jonas Olsson (efter två varningar)
Varningar DIF: Marcus Danielson
Publik: 15728
Laget:
Andreas Isaksson
Niklas Gunnarsson (Movsisyan, 79), Marcus Danielson, Jonas Olsson, Jonathan Augustinsson
Jonathan Ring, Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström (Walker, 66), Haris Radetinac (Kozica, 68)
Tinotenda Kadewere, Aliou Badji
Avbytare: Tommi Vaiho, Jacob Une Larsson, Dzenis Kozica, Kevin Walker, Edward Chilufya, Yura Movsisyan, Julian Krisoffersen.

Matchrapport:

Andra ronden i vårens tre möten mot Malmö slutade med förlust i en bortamatch med högt tempo och mycket chanser för båda lagen. Men det var bara ett mål som producerades under kvällen och det gjordes dessvärre av hemmalaget.

Djurgården begav sig söderöver för bortamatch mot Malmö FF där två lag med stort poängbehov i toppskiktsjakten klev ut på Stadion. För blårändernas del fick Felix Beijmo lämna truppen på grund av sjukdom men Niklas Gunnarsson fanns redo att kliva in som högerback. Även i mittlåset fanns en förändring där Marcus Danielson gick in centralt istället för Jacob Une Larsson.

Matchen kickades igång och Djurgården, iförda det nya tredjestället, fick en orolig start där MFF omgående skapade ett par chanser på fasta situationer. Bollen var till och med i mål en gång men domare Ekberg blåste frispark för en förseelse mot Jonas Olsson i straffområdet .

Riktigt nära ett mål var även Tinotenda Kadewere som drev framåt i en omställning och sköt ett skott som smet precis utanför. Malmö replikerade sedan i sin tur med en farlig hörna där Sören Rieks var mycket nära att nicka in bollen.

Tempot var högt precis som intensiteten vilket också resulterade i ett gult kort för Jonas Olsson. På högerkanten hade Jonathan Ring bra fart i fötterna och testade Johan Dahlin i 22:a minuten med ett vasst skott.

I anfallet efter hamnade sedan hjärtat i halsgropen när Markus Rosenberg helt fri nickade i stolpen och Mattias Svanberg sköt returen utanför. Chanserna fördelades ändå hyfsat jämnt och Djurgården svarade med ett par bra lägen där Badji hotade ett par gånger om, dock utan att det blev riktigt farligt.

Kadeweres lyckades dock bättre med att skrämma upp hemmapubliken när Ring slog ett excellent inlägg som Tino nickade strax över i ett bra läge mitt i boxen. 

MFF var farliga i sitt djupledsspel och Marcus Danielson fick sträcka ut rejält för att blockera Carlos Strandbergs löpning mot mål i 40:e. För Djurgårdens del var Jonathan Ring som sagt en drivande faktor i offensiven och ett lurigt vänsterskott var hyfsat nära att smita in bakom Dahlin.
Men trots en chansrik och underhållande halvlek med 8-8 i avslut var det mållöst i paus och det var heller inga DIF-byten inför andra halvlek. 

Hemmalaget inledde andra halvlek med en riktigt farlig frispark från Markus Rosenberg som studsade lurigt i gräset och gick strax utanför. Men Djurgården stod upp bra efter det och följde upp med en bra period där det etablerades anfall, skapades en del halvchanser och det fanns även bud på en blårandig straff med en boll som stoppades av Traustasons hand.

Men lugnet var bedrägligt och med timmen spelad kunde ett till synes ofarligt MFF-inlägg stötas fram till Carlos Strandberg som gjorde 1-0. 

Malmö fick energi av målet och Özcan skiftade Karlström mot Kevin Walker för att få till en ändring. Även Haris Radetinac fick kliva av strax därpå efter en elak stämpling och Dzenis Kozica kom in som ersättare.

En fin chans dök sedan upp när Dahlin missbedömde ett hemåtspel som var millimetrar ifrån att hamna hos Badji. Men MFF drog ihop laget till ett kompakt försvar som blev svårforcerat på de små ytorna och DIF fick ingen riktig fart i offensiven.

Özcans motdrag blev Yura Movsisyan in istället för Niklas Gunnarsson i 79:e minuten och DIF gick ner på trebackslinje. Bollar matades in mot mot MFF:s straffområde men det blev inte några skarpa lägen även om Kevin Walker hade en tung frispark som tyvärr fastnade i muren.

Farligast var det istället för Malmö där Andreas Isaksson stod för en fin räddning på Traustasons skott och Jonathan Augustinsson bröt i grevens tid framför Strandberg. MFF-anfallaren blev dock liggande efter den duellen och en rejäl del av den fem minuter långa övertiden tickade bort . 

Strandberg fick dock fart på fötterna igen men för Djurgårdens del fanns inte tillräcklig fart framåt i forceringen. En bister kväll blev sedan ännu lite bistrare när Jonas Olsson åkte på sitt andra gula kort och fick kliva av planen. 

Strax därpå gick slutsignalen och Malmö tog hand om trepoängaren i rond två av de tre mötena under våren. Ett resultat som naturligtvis var en stor besvikelse för DIF-tränare Özcan Melkemichel.
– Jag är besviken men vi gör ändå en hyfsad insats och målet som vi släpper in är ett mål som vi ska kunna rensa bort. Så det är tungt att vi åker på den typen av mål. Det är två lag som vill mycket och det blir mycket kamp. På slutet lyfter vi upp Jonas för att få lite tyngd men jag tycker att det blir alldeles för mycket raka bollar. Egentligen skulle vi komma runt och få inläggen från kanterna, säger Özcan som än en gång efterlyste mer effektivitet på sista tredjedelen.
– Vi skapade en hel del men det är målgörandet som saknas. Nu får vi kämpa och ta oss an en ny motståndare som vi ska slå så att vi kommer upp på banan igen. Vi har för lite poäng så här långt för att vi ska vara nöjda och de poäng som vi tappade i Borås och mot Hammarby känns extra tunga nu. Det har varit ett tufft program men nu kommer det ett antal matcher som vi måste vinna.

Attachment

l