Bitter förlust i slutminuterna mot MFF

Malmö FF-Djurgården 3-2 (1-1)

1-0 Anton Tinnerholm (31)
1-1 Magnus Eriksson(45, straff)
1-2 Gustav Engvall (64)
2-2 Jo Inge Berget (76)
3-2 Yoshimar Yotun (86)

Varningar DIF: Othman El Kabir, Jesper Karlström
Domare: Jonas Eriksson
Laget:
Andreas Isaksson
Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Elliot Käck
Kevin Walker (Badji,89), Kim Källström (K)
Magnus Eriksson, Kerim Mrabti (Karlström, 82), Othman El Kabir (Augustinsson, 82)
Gustav Engvall
Bänk: Tommi Vaiho, Jonathan Augustinsson, Marcus Hansson, Joseph Ceesay, Jesper Karlström, Aliou Badji, Haruna Garba.

Matchrapport:

Djurgården bjöd på en stark prestation på Swedbank Stadion men efter en mycket dramatisk och intensiv match stod Malmö till slut som segrare efter ett sent avgörande.

DIF klev ut på Swedbank Stadion iförda de nya bortatröjorna för att ta sig an guldfavoriten MFF med en startelva där Özcan Melkemichel fick klara sig utan Jonas Olsson. Niklas Gunnarsson klev istället in i mittförsvaret och orosmolnen för Andreas Isakssons medverkan skingrades under uppvärmningar när ”Isak” kunde ta plats mellan stolparna inför avspark.

Det bjöds på en intensiv och underhållande matchinledning med två spelande lag där hemmalaget tryckte på en del, men där även DIF stack upp i enstaka framstötar. Riktigt farligt blev det sedan på en MFF-hörna i 22:a minuten när Franz Brorsson nickade strax utanför.

Nästa läge blev Djurgårdens där Othman El Kabir utmanade en-mot-en och drog iväg ett fräsande skott som dessvärre tog i burgaveln. Strax efter försökte Kim Källström distanslobba över Johan Wiland efter en snabb bollvinst men skottet gick över.

Men Malmö replikerade och efter en offensiv anstormning med en grym Isaksson-räddning och frenetiskt DIF-rensade hamnade bollen till slut hos en fristående Anton Tinnerholm som kunde göra 1-0 bakom en chanslös Isaksson.

Ett kärvt läge med underläge borta mot MFF men DIF svarade upp genom att omgående lyfta upp spelet och jaga kvittering. Kerim Mrabti kom nära ett mål när han skarvnickade Kim Källströms hårda frispark men det skulle komma ett ännu bättre läge.

Gustav Engvall löpte sig fri i djupled i slutminuterna och krokades upp av Lasse Nielssens knä i straffområdet.
– Jag håller undan bra och han springer på mig så det var en solklar straff, sa Engvall till C More om händelsen vilket också reprisbilderna förtydligade.

Straffsparken exekverades med utmärkt kyla av Magnus Eriksson som säkert satte bollen i nät. Det var det sista som hände i halvleken och Djurgården kunde gå till halvtidsvila med 1-1 efter 45 intensiva minuter.
– Malmö är bra hemma, de är tunga och rullar boll. Vi försöker hålla pressen och gör det väl okej men släpper till lite väl mycket. Vid deras mål får vi inte bort den efter fyra-fem rensningar så det var lite slarv där men skönt att få målet på slutet. Nu måste vi få till lite mer i offensiven och spela till oss chanser också, sa Gustav Engvall inför andra halvlek.

Chanserna skulle komma och tempot var fortsatt högt där DIF vann mycket dueller och låg högt i press. Malmö tog sig dock igenom i 55:e men Andreas Isaksson räddade Erdal Rakips skott säkert. Djurgården erövrade å sin sida mycket boll högt upp men fick inte riktigt till den optimala omställningen med den ständigt djupledslöpande Engvall.

Men Engvall skulle få utdelning för slitet efter ett mönsteranfall. Kim Källström slog en fantastisk boll ut till Kerim Mrabti som måttade ett välavvägt inlägg in till Engvall i boxen. Gustav tog emot, vände smart bort Nielsen och tryckte in ledningsmålet.

Ett enormt jubel bland de tillresta supportrarna och DIF hade inte för avsikt att slå av på takten. Magnus Eriksson var farligt igenom efter en bollstöld i straffområdet men det blev inget mål där och det skulle tyvärr uppstå ytor bakåt kort därefter. Något som Malmö utnyttjade och efter en snabb omställning kunde Markus Rosenberg bryta sig loss och spela in Jo Inge Berget som rullade in 2-2.
Marginalerna på Malmös sida i det läget och även när Yoshimar Yotun armbågade Magnus Eriksson i ansiktet efter avblåsning och kom undan med enbart ett gult kort.

Tempot var som sagt uppskruvat och krävde sina byten där både Kerim Mrabti och Othman El Kabir fick kliva av med krampkänningar i 82:a minuten medan Jesper Karlström och Jonathan Augustinsson kom in.

Mer stolpe in blev det tyvärr för Malmö kort därpå. Yotuns stenhårda kanonskott från distans seglade otagbart in bakom Isaksson via just stolpen och matchen hade plötsligt vänts till hemmalagets fördel.
Tungt, tungt, tungt för DIF och Malmö var skickliga i dra ner tempot, spela passivt och få tiden att gå. Något som gjorde att forceringen inte fick någon riktig fart och övertidsminuterna gav heller inte de riktigt vassa lägena som krävdes.

En bitter avslutning för spelarna och Özcan Melkemichel som ändå var samlad och klok i motgångens stund.
– Det är jättetungt att vi förlorar den här matchen och det är lite svåranalyserat så här direkt efter. Första halvlek tycker jag att det är Malmö som har mycket boll och driver matchen, även om de inte skapar så många målchanser. Vi pratade i halvlek om att gå lite aggressivare och ligga högre upp, framför allt första femton minuterna där vi ville hålla bollen lite längre på offensiv planhalva. Det lyckades vi med och det är jag nöjd med. När vi sedan får ledningsmålet så är det den lugnaste perioden och vi har ganska bra kontroll. Men sedan gör vi ett misstag där vi går bort oss lite grann och det blir 2-2. Sedan är ju 3-2 en fantastisk prestation av Yotun, men det är fortfarande lite naivt att vi inte kliver upp på det inkastet. Han gör en fantastisk prestation, det ska vi inte ta ifrån honom, men det är någonstans j-ligt tungt att åka på det målet, sa Özcan till C More som kommenterade TV-bilderna på Yotuns armbåge på Magnus Eriksson med fortsatt lugn.
– Han är ju uppe med armbågen och vill träffa honom i ansiktet. Men domarna är också människor och även om det där inte var vackert så var ju målet vackert.

 

Attachment

l