Blandade känslor hos Bosse och Henke efter derbykrysset

Det var blandade känslor hos sportchefen Bosse Andersson och vd Henrik Berggren efter söndagens kryss mot Hammarby. Båda var överens om att det var surt att inte vinna, men att laget åter stod upp och gick för vinst.

– Det är klart att det är surt, vi förtjänar kanske tre poäng men då måste man samtidigt förvalta sina chanser. Var det något lag som skulle vinna så var det vi och vi visar ända in till slutet att vi ville vinna. Väldigt starkt av oss att kommat tillbaks trots ett underläge efter en fast situation, vi gör en jäkligt bra prestation i andra halvlek och den här poängen kommer vara viktig i slutänden. Nu är det fem matcher kvar och vi fortsätter sikta på Europa, det ska vi fixa på de här återstående matcherna menade Bosse Andersson.

Det pratas mycket om derbyspöken, hur känner du kring det?
– Det tycker jag inte finns, i de två senaste derbymatcherna ligger vi under och kommer tillbaka, så det finns värre spöken än det. Jag tycker killarna hanterar det bra och vi hade kunnat vinna båda derbymatcherna om vi haft marginalerna med oss. Vi viker inte ner oss i dag, absolut inte.

Henrik Berggren är av liknande åsikter, besviken över att inte ta tre poäng men nöjd med att man gör vad man kan för att vinna.
– Det är klart att man är besviken över att vi inte vinner, vi gör en bra match. I början är vi riktigt bra, sen tappar vi lite i andra delen av första halvlek. Men sedan tycker jag att vi gör en bra andra halvlek, vi kvitterar och vi går verkligen för segern, vi viker inte ner oss på något sätt. Det är klart att man så jäkla gärna vill vinna, men vi står upp hela matchen och försöker. Sammanfattar man derbyna så var första mot AIK rätt bra även om vi förlorade, vi gjorde en bra prestation. Det som känns tungt är matchen i våras mot Hammarby, när vi tog ledningen men det kändes som om vi gav bort det. Det har vi inte gjort i de två matcherna under hösten, då har vi helt klart gjort allt för att vinna, vi har inte visat någon tveksamhet eller vikt ner oss, menade Henrik

Attachment

l