Blårandig finalfest på torsdag

Sol, skönsång och en glödhet Svenska Cupen-final! Det blir stor publikfest på Tele2 Arena på torsdag när Djurgården möter Malmö i Svenska Cupens final. Blåränderna jagar inte bara revansch efter de senaste insatserna i Allsvenskan utan även sin femte cuptitel – den första sedan 2005. 

Open Air bakom Sofialäktaren
Innan matchen ordnar Sofialäktaren, Ultra Caos Stockholm och Järnkaminerna en stor Open Air-samling bakom Sofialäktaren. Det är ett koncept som har varit lyckat tidigare men nu kan tas till ytterligare en nivå. Alla Djurgårdare, oavsett kategori och sektion, är välkomna till området bakom Sofialäktaren från tidigt på torsdagen. Officiell starttid för samlingen är 11:00 och det blir musik med DJ:s, bar och grillning.

Färga Tele2 blårandig
Se till att klä dig blårandigt, till exempel genom köpa årets nya matchtröja i DIF-shopen innan matchen, och färga läktarna i de vackraste färgerna med flaggor, tröjor och halsdukar.

Solen strålar, Djurgår’n målar
Enligt SMHI:s prognos kommer det att vara 16-17 plusgrader och strålande sol när matchen sparkar igång 15:00.

Tredje bästa publiksiffran?
På måndagen hade över 21 000 biljetter sålts till finalen. Kommer publiksiffran upp över 24 365 på torsdag är det den tredje bästa i Svenska Cupens historia. Det snart 75 år gamla publikrekordet är från 1944 då 35 087 såg finalen på Råsunda. Extra imponerande i och med att inget av finallagen, Malmö och Norrköping, spelade på hemmaplan. Rekordet var riktigt nära att ryka 2002 när Djurgården och AIK gjorde upp om titeln på samma arena men vändkorsen stannade på 33 727.  

TIFO
Sofialäktaren Tifo planerar ett stort arrangemang och uppmanar Djurgårdare på alla sektioner att vara inne i god tid på läktaren.

Biljetter
Köper du via denna länk

Attachment

l