Bongi Ntuli om provspelet med DIF

Sydafrikanske provspelaren Bongi Ntuli har varit på plats på Kaknäs under en dryg vecka och hunnit bekanta sig med laget. En första tid som har varit spännande för den 27-årige anfallaren som hört en del om Djurgården från bröderna Mayambela, som han känner bra, samt Nyasha Mushekwi som han spelat ihop med i Mamelodi Sundowns.

Nu är det hans egen tur att uppleva tillvaron på Kaknäs och även om det mestadels har varit positiva intryck är det också en ny fotbollsmiljö som han måste anpassa sig till.
– Jag är väldigt glad över att vara här och mottagandet har varit jättebra från föreningen . Första veckan var lite tuff eftersom jag inte var helt i form när jag kom. Men nu är jag inne i det och tillbaka på min normala nivå, berättar Bongi som tycker att den svenska fotbollen håller en hög standard.
– Nivån är bra här och det märks att konkurrensen är tuff. Spelarna jobbar hårt varje dag på träningarna och matcherna har bra tempo.

Att det är en annorlunda typ av fotboll som Djurgården spelar jämfört med Mamelodi Sundowns spelar självklart också in.
– Jag lär känna grabbarna bättre och bättre och försöker att anpassa mig till den typ av fotboll som laget spelar. Jag skaffar mig ny erfarenhet varje dag och lär mig mer.

Ytterligare erfarenhet från läktarhåll har han också fått när han var på Tele2 Arena och såg DIF – GIF Sundsvall samma dag som han kom till Sverige.
– Jag såg matchen mot Sundsvall på plats, det var en imponerande arena och bra tryck på publiken. Sedan följde jag också matchen mot FC Mariupol på TV där vi inte hade marginalerna med oss. Jag tycker ändå att laget spelat bra fotboll och förtjänade mer i både matcherna.

Närmast väntar en sittning med sportchef Bosse Andersson om framtiden med tanke på att transferfönstret stänger inom kort. Men den diskussionen har ännu inte genomförts.
– Vi har inte haft något samtal än men kanske sätter vi oss ner och pratar längre fram i veckan. Då får vi se hur läget ligger och vad som händer härnäst, summerar Bongi.

Attachment

l