Bosse Andersson om läget med Kerim 

150810 Djurgårdens sportchef Bosse Andersson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Djurgården den 10 Augusti 2015 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Gårdagens skada på Kerim Mrabti var extremt tung för alla djurgårdare och framför allt för för Kerim själv. Med tanke på att det rör sig om en korsbandsskada pekar prognosen på en lång skadefrånvaro och för sportchef Bosse Andersson förvandlades en upplyftande landkampskväll framför TV:n till en rejäl mardröm.
– Jag känner mig stolt när jag sätter mig ner och ser att Emil Bergström är lagkapten för det svenska landslaget och Kerim kommer in i halvtid och visar att vi har två spelare med som är framtiden för svensk fotboll.160106 Sveriges Emil Bergström och målvakt Karl-Johan Johnsson går in på planen inför träningsmatchen i Fotboll mellan Sverige och Estland den 6 januari 2016 i Abu Dhabi. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135524 Sedan efter 25 minuter av andra halvlek då Kerim blev skadad så vart man alldeles kall när man såg repriserna. Från att sitta där och njuta så blev det en helt annan situation och Pelle (Olsson) som var där på plats fick ju en känsla av vad som hade hänt och gick ner till löparbanorna ganska omgående, säger Bosse som snabbt stämde av läget med de på plats.
– Vi hade en diskussion igår med både förbundsledningen, läkare och Kerim eftersom vi visste att det fanns tecken på att det här kan vara allvarligt. Det har vi ju nu fått bekräftat från både landslagets och våra läkare som har haft en diskussion och Magnus Forssblad åker ner idag till Abu-Dhabi. Så Kerim kommer att vara kvar där och åka med landslaget hem på måndag, det är ingenting vi tänker göra något åt. Sedan undersöks han i början på nästa vecka då kommer planeringen att fastställas och sannolikt blir det en operation i januari och en lång period med rehab, konstaterar Bosse som lider med Kerim.
– Det är klart att det är jäkligt tråkigt för alla oss djurgårdare men framför allt för Kerim och hans familj. Han har ju haft en fantastisk utveckling och är ju en av våra nyckelspelare. Så det är en riktig käftsmäll för oss.

Hur mår Kerim själv?
– Vi pratade med honom igår och han var vid gott mod och han har ju fått bra stöttning från förbundet. Middagen med landslaget igår var ju ganska dämpad och stämningen präglades av det som hänt. Kerim har ju gjort ett avtryck på träningarna där nere och visat att han onekligen är en framtida svensk landslagsspelare. Den bilden har förstärkts hos samtliga som varit där nere. Så innan skadan var det bara positiva rapporter och Pelle har berättat att det har pratats mycket om honom vilket gör det här så otroligt tråkigt att det händer. Det finns inte ord för det…

160106 Sveriges Kerim Mrabti i en duell med Estlands Nikita Baranov under träningsmatchen i Fotboll mellan Sverige och Estland den 6 januari 2016 i Abu Dhabi. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135524

Hur går du vidare i din planering nu?
– Samtidigt är det ju som så att vi ska driva en fotbollsförening och det måste vi göra tillsammans. Nu gäller det att kämpa och det som vi ska ta fasta på är att spelarna som kommer tillbaks och har börjat träna ser väldigt väl förberedda ut och nivån är hög. Det känns spännande och vi har också Haris Radetinac som har tränat på hårt och ligger i framkant av sin planerade återkomst. Han kan förhoppningsvis vara med och träna med laget i februari och det är ju en positiv faktor som vi måste ta fasta på.

Men Kerims skada lämnar ändå en lucka i truppen. Hur tänker du där?
– Självklart måste vi sätta oss ner och titta på hur vi gör med det. Kerim är ju en nyckelspelare som kan spela på flera olika positioner och har hög klass, så där måste vi se vad vi kan genomföra. Det är en stor lucka som måste fyllas och vi måste ha ett konkurrenskraftigt lag så det är bara att sätta igång och jobba, avslutar Bosse.

Attachment

l