Bra start för Badji i U20 VM

Aliou Badji och hans Senegal inledde U20-VM på ett övertygande sätt genom att besegra Saudiarabien med 2-0 där Badji assisterade till första målet.

Under måndagen spelade Aliou Badji och hans Senegal sin premiärmatch i U20-VM i Sydkorea. Saudiarabien stod för motståndet på Incheon Munhak Stadium där Senegal fick en kanonstart på matchen när Badji höll sig framme och med en nickskarv assisterade Niane som dundrade in 1-0 med en vänstervolley.

Strax därpå var Badji nära att sätta tvåan i ett friläge där dock en glidtacklande Saudi-försvarare räddade i sista stund. Efterspelet ledde dock vidare till ett vänsterinspel som Diagne dunkade in i mål.

Saudiarabien var inte ofarliga men Senegal var desto hetare framåt och saudiernas målvakt Al Yami stod för en riktigt vass räddning på Badjis nick i slutet av halvleken.

Ledning stannade vid 2-0 i halvtid således och i andra halvlekens inledning så fortsatte Badji att hota framåt, bland annat med en låg nick som strök stolpen. Förutom några halvchanser och ett enstaka friläge som räddades av Mbaye i Senegal-målet kunde Aliou och hans lagkamrater sedan komfortabelt stänga matchen och hade även bud på ytterligare mål framåt.

En stark insats från Aliou Badji och tre sköna poäng för ”Lejonen från Teranga” där nu USA väntar härnäst på torsdag. Sista gruppspelsmatchen spelas mot Ecuador på söndag.

 

 

 

 

l