Bra start i cupen

BB160222BB602

 

Djurgården slog Ljungskile med 2-1 i den inledande omgången av Svenska Cupen.

Svenska Cupen, grupp 6, omgång 1
Djurgården-Ljungskile 2-1 (0-0)
1-0 Elliot Käck (57)
1-1 Jacob Olsson (76)
2-1 Sebastian Andersson (85)

Laget
Hampus Nilsson
Stefan Karlsson, Marcus Hansson, Omar Colley, Elliot Käck
Jesper Karlström (Tino Kadewere 79), Alexander Faltsetas, Kevin Walker, Daniel Berntsen (Amadou Jawo 86)
Sebastian Andersson, Sam Johnson

Publik: 6 409

Efter en mållös första halvlek såg Elliot Käck till att ge Djurgården ledningen, dock med stor hjälp av Ljungskiles målvakt August Strömberg som tappade in bollen i mål. Ljungskile kunde kvittera med kvarten kvar, men Djurgården tog sig samman och Sebastian Andersson kunde sätta segermålet i matchens slutskede.

Det tog ett tag för Djurgården att komma in i matchen och inledningsvis var Ljungskile bra med. LSK skapade även den första riktigt vassa chansen när Tim Nilsen efter en kvart fick på ett bra distansskott, även om Hampus Nilsson var med så var det skönt att bollen tog i ribban och ut. Även Djurgården hade flera chanser i halvleken, som när Faltsetas nickade Walkers hörna tätt utanför bortre stolpen och framför allt när Faltsetas tog tillvara på en retur efter en frispark från Marcus Hansson och träffade stolpens utsida.

– Det var en jämn inledning där de via fasta situationer tryckte ner oss i några sekvenser, men allt eftersom så bet vi oss fast på deras planhalva och det slutade bra med att vi fick lite mer tryck. Sedan började vi andra halvlek som vi avslutade första och fick en del djupa lägen. Vi fick 1-0 lite tursamt, men ändå som en följd av en längre sekvens där vi trycker ner dem, menade Pelle Olsson.

Ledningsmålet som sagt kom till slut. Att det kom var kanske inte så oväntat, men hur det kom var det. Ett skott, eller inlägg, från Eliot Käck på vänsterkanten gick rakt på Ljungskiles målvakt August Strömberg som dock inte fick grepp om bollen utan styrde den in i eget mål.

Ledningen såg trygg ut, men det var som så ofta en fast situation som oväntat skulle ta motståndarna in i matchen. En hörna nickades bort, men Ljungskile fick tag i andrabollen och sköt ett skott som Jacob Olsson styrde och totalt ställde en chanslös Hampus Nilsson.

– Mellan 1-0 och 1-1 tycker jag att vi hade flera chanser ute på banan att skapa bra lägen men vi hade inte riktig kvalitet i passningsspelet. Vi hanterade kontringar emot oss på ett bra sätt med auktoritet, men fasta situationer är luriga i fotboll och en 1-0-ledning är knapp, det straffade sig den här gången och det kändes som en stor besvikelse när vi hade så bra kontroll och borde ha gjort 2-0, menade Pelle.

I det läget kunde luften gått ur Djurgården, men i stället samlade man kraft till en stark avslutning. Och segermålet kom. Daniel Berntsen stack in bollen till Sam Johnsson som sköt på en försvarare, bollen studsade vidare till Sebastian Andersson som behärskat placerade in segermålet. En riktigt bra start på Djurgårdens cupäventyr 2016.

– . Det var bra att komma igen efter kvitteringen, att skapa nytt tryck och en ny het situation i straffområdet och avgöra matchen, det var väldigt starkt av laget och ett bra sätt att vinna på. När man trycker ner dem behöver man vända spelet och ha tempo och det tycker jag att vi stundtals hade, sen så gäller det att ha kvalitet och att komma rätt i straffområdet. Men Ljungskile försvarar sig riktigt starkt, avslutade Pelle Olsson.

Attachment

l