Bussar mellan Hovet och Friends på söndag

Vi är kluvna inför söndagen – vi tycker att det är jobbigt att våra supportrar hamnar i kläm när det kommer till att stödja Djurgården. Samtidigt så beror det på att vi är en väldigt framgångsrik förening. Våra lag vinner och går långt i respektive tävlingar och det ska vi alltid uppmuntra.

Djurgården Hockey och Djurgården Fotboll har tillsammans med Arriva ordnat så att det kommer att finnas bussar tillgängliga för direkt transport mellan Hovet och Friends Arena. Vi återkommer med mer exakt information om bussarna.

Vi står inför en utmaning på söndag som grundar sig i något positivt – Djurgården som förening är otroligt bra. Vi inser utmaningen i att förflytta sig från Hovet och Stockholm till Friends Arena, på i bästa fall en timme. Vi förstår att det sätter flera av våra supportrar i en jobbig sits – vi vill aldrig ställa våra sporter mot varandra.

Vi har jobbat på olika lösningar samtidigt som vi har fokuserat på det sportsliga. Det är den sportsliga framgången som satt oss i denna situation – flera lag långt i slutspel samtidigt.

Vi har alltså både herrar och damer framme i slutspelet i Sveriges största sporter. Något vår förening är helt unik med i Idrottssverige. 

  • Hockeyns herrar spelar kvartsfinal på söndag klockan 15:00 – fotbollens herrar spelar semifinal i Svenska Cupen mot AIK klockan 18:15 samma dag.
  • Hockeyns damer spelar kvartsfinal på lördag och en avgörande match på söndagen klockan 16:00, om det skulle behövas.
  • Fotbollens damlag spelar semifinal i Svenska Cupen borta mot Rosengård på söndag.
  • Innebandyns herrar har sin första kvalmatch till SSL mot Hagunda på söndag 16:30 – spel i högsta ligan hägrar.
  • Basketens herrar spelar seriefinal på söndag i Brännkyrkahallen klockan 17:00.
  • Hockeyns J20-lag spelar åttondel mot Modo på lördag. J18 spelar kvartsfinal både lördag och söndag.

Vi är väldigt bra helt enkelt. Ingen annan förening i Sverige har samma ”problematik”. Det är därför, på grund av något positivt, som vi hamnar i en situation som är utmanande för alla som vill kunna följa både herrlaget i fotboll och herrlaget i hockey på plats, på arenorna där matcherna spelas.

Vi är stolta över att vara en del av en så framgångsrik förening och hoppas att vi fortsättningsvis kommer ta oss långt i alla sporter – det är det som är grunddrivkraften i alla sporter. Vi är där vi är för att vi är Stockholms Stolthet och Sveriges starkaste förening. Det i sig kan aldrig vara fel.

Det finns biljetter till alla matcher – stötta oss där du vill och där du kan – Vi är en familj.

Vi ses!

Henrik Berggren
VD Djurgården Fotboll

Jenny Silfverstrand
VD Djurgården Hockey

Attachment

l