Dags för Stadiongirot den 6 maj

Lördagen den 6 maj är det äntligen dags för Stadiongirot 2017! Det blir tredje året på raken som loppet anordnas och det finns massor av roliga saker att se fram emot den här dagen. Som namnet antyder är den underbara gamla Stadion-borgen i fokus, exempelvis sker både start och målgång för cykelloppet här. Dessutom anordnas det gott om andra aktiviteter under dagens lopp, som exempelvis flertalet fotbollsmatcher på Stadions gräsmatta. Initiativtagaren Pelle Kotschack berättar att man tyckte att det saknades ett cykellopp i de centrala delarna av Stockholm, och att Stadion verkligen är en bra plats att utgå ifrån.
– Ja, enligt mig är Stadiongirot helt klart Sveriges vackraste cykellopp. Cirka 75 procent av bansträckningen går längs vatten, och att få starta och avsluta på Stadion är självklart en speciell upplevelse för alla deltagare. Dessutom cyklar man under loppet genom Nationalstadsparken och underbara parkområden som Ulriksdal, Hagaparken och Lill-Jansskogen. Kan det bli bättre än så?

Stadiongirot är först och främst ett motionslopp där själva upplevelsen ska vara i centrum. I stort sett räcker det med en cykel och en hjälm för att du ska kunna anmäla dig och cykla någon av de olika bansträckningarna (24 eller 48 km). Arrangemanget är populärt och uppmärksammat, bland annat sände Radio Stockholm direkt från fjolårets lopp. I år hoppas man på minst lika många deltagare som föregående år och en ny folkfest på och runt Stockholms Stadion. Pelle fortsätter:
– Ja, vi gillar verkligen den här idén och tror på den stenhårt. Vi har bland annat ett samarbete med Djurgårdens damlag där många av spelarna under dagen ställer upp som “flaggvakter” vid cykelloppet, och där vi sedan hejar fram dem under deras match mot Kvarnsveden på eftermiddagen. Många medlemmar från supporterföreningen Järnkaminerna brukar också vara med och hjälpa till med arrangemanget, vilket vi självklart uppskattar. Nytt för i år är också att vi inlett ett samarbete med Prostatacancerförbundet som innebär att hälften av intäkterna från loppet går rakt in i deras verksamhet. Detta är vi mycket glada över!

Vad är det då som händer under dagen den 6 maj och hur ser hålltiderna ut? Nummerlappar till cykelloppet hämtas ut från 08.00 och första start är klockan 09.00. Parallellt med loppet kommer det att spelas fotboll på Stadion där flick- och pojklag från Djurgårdens IF, Karlbergs SK och IFK Lidingö möter varandra i smålagsspel. För alla barn kommer också ett spännande trehjulingslopp att gå av stapeln inne på Stadions löparbanor. Detta lopp startar ungefär klockan 09.45. Den späckade lördagen på Stockholms Stadion avslutas med att Djurgårdens damer spelar match mot Kvarnsveden klockan 16.00 – och observera att alla deltagare i Stadiongirot har fri entré till denna match!

Som om inte allt detta vore nog får även alla deltagare i Stadiongirot 2017 två biljetter till Djurgårdens herrlags möte med AFC på Tele2 Arena lördagen den 27 maj klockan 16.00. Biljetterna gäller på sittplats och har ett totalt värde av cirka 600 kronor. Pelle Kotschack avslutar:
– Ja, det här kommer bli en riktigt härlig dag på Stadion och det är verkligen kul med de förmåner som ingår! Anmälan till loppet görs enklast på den egna hemsidan stadiongirot.se där all övrig information också finns, men det går även att anmäla sig på plats den 6 maj. Vi ses då!

Klicka på bannern nedan för att anmäla dig och läsa mer om Stadiongirot:

Attachment

l