Damallsvenskan blir OBOS Damallsvenskan


Från den 25 juli i år blir OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare, officiell Titelsponsor till Damallsvenskan. Obos investerar 40 miljoner kronor för en femårsperiod.

– OBOS samarbete med Damallsvenskan, en av de starkaste ligorna i Sverige, är mycket spännande. Det ger våra klubbar en stark möjlighet att skapa ännu bättre förutsättningar för flickor och kvinnor inom vår verksamhet, säger Annika Grälls ordförande för Elitfotboll Dam.

OBOS och Elitfotboll Dam satsar på ett jämställt samarbete för att skapa bättre förutsättningarna för elitdamfotbollen att utvecklas än mer hållbart och där OBOS ser ett stort värde för såväl bolaget som för damfotbollen och samhället i stort. Tio av de 40 miljoner som OBOS investerar är öronmärkta för samhällsprojekt.

– OBOS är en pionjär med sitt starka och långsiktiga engagemang i Damallsvenskan. Att OBOS med sin tydliga och starka värdegrund, där jämlikhet är centralt, går in i Damallsvenskan ger samtidigt oss och klubbarna möjlighet att skapa ännu starkare samhällsvärden, säger Annika Grälls.

OBOS är ett etablerat varumärke i Norge där man funnits sedan 1920-talet. Bolaget har länge varit aktivt engagerade inom norsk fotboll. Bland annat som ligasponsor för division ett herrar, OBOS-ligan, och sedan november i fjol som generalpartner för toppserien inom norsk damfotboll.

Nu tar bostadsutvecklingsbolaget ett samlat grepp om damfotbollen i Norge och Sverige och går också in som samarbetspartner till Damallsvenskan.

– Det är ett stort värde för oss som bolag att stötta damfotbollen, och det är viktigt för OBOS att vara med och ta ett långsiktigt samhällsansvar. Genom denna satsning möter vi flickor och kvinnor i olika åldrar, inklusive framtida arbetstagare och beslutsfattare. Dessutom vill vi lyfta frågan om stöttning av damfotbollen. Många aktörer har talat om att bidra, men de specifika åtgärderna lyser ofta med sin frånvaro. Det vill vi vara med och ändra på, säger koncernchefen Daniel  Kjørberg Siraj

Attachment

Obos Damallsvenskan
l