Damerna in i cupen

 

Svenska Cupen dam – omgång 3
Västerås BK 30-Djurgården
Ringvallen, Västerås, onsdagen den 17 oktober klockan 19.00
Domare: Cecilia Ekwall

Djurgården möter i kväll, onsdag, Västerås BK 30 i den tredje omgången av Svenska Cupen för damer. För Djurgården blir det första matchen i 2019 års cup, Västerås har redan spelat en omgång då man slog division 1-lager Enköpings SK med 8-1. Västerås spelar i Elitettan där man med tre omgångar kvar har nio poäng upp till nytt kontrakt. Vinnaren i matchen går till nästa års gruppspel.

– Det ska bli kul. Det är en viktig match då vi vill ta oss till gruppspel och få spela tävlingsmatcher i januari-februari i stället för träningsmatcher. Vi slog Västerås med 5-3 i en träningsmatch i våras, men jag har inte följt dem under säsongen. De har haft en tuff säsong och ser säkert det här som en bra chans att göra något bra av säsongen. Planen vi spelar på är väldigt liten och jag räknar med en fysiskt tuff match med mycket duellspel mot ett taggat lag, säger coachen Joel Riddez.

Truppen
Jennifer Pelley (mv), Petra Kümin (mv), Portia Boakye, Ingibjörg Sigurdardottir, Shiela van den Bulk, Ingrid Ryland, Sherifatu Sumaila, Evelina Finndell, Fanny Andersson, Irma Helin, Tilde Lindwall, Mia Jalkerud, Tempest-Marie Norlin, Wilma Sjöholm, Julia Walentowicz.

– Det blir en lite mixad trupp och startelva där flera spelare som inte spelat så mycket får chansen, men även om vi inte är helt ordinarie så bedömer jag att vi har en bra trupp med oss för uppgiften, menar Joel.

l