Damerna mot Kvarnsveden

 

När: Onsdag 23 augusti kl. 19.00.
Var: Ljungbergsplanen
Hur: Ses på plats eller på damallsvenskan.tv

Djurgården inledde höstsäsongen med att slå tabellsjuan Kristianstad borta med 2-1, målskyttar blev Katrin Schmidt och Mia Jalkerud. Det var Mias fjärde mål för säsongen vilket ger henne en delad ledning i den interna skytteligan tillsammans med Tempest-Marie Norlin. Segern förde laget upp till en fjärdeplats i tabellen.

På onsdag väntar en ny bortamatch när man beger sig till Borlänge för att möta tabellelvan Kvarnsveden. Kvarnsveden har hittills fått ihop tre segrar på tolv matcher, en av dessa var i vårens bortamatch mot just Djurgården. Då avgjorde lagets skyttedrottning Tabita Chawinga matchen med två mål, trots en spelare utvisad. 21-åriga Tabita har gjort hela 17 av Kvarnsvedens totalt 25 mål i år och leder skytteligan i Damallsvenskan med hela sju fler mål än tvåan.

– Vi har revansch att fodra efter vårens förlust. Vi gjorde en rätt bra match då och hade 23 avslut, men de lyckades kontra in två mål. Mycket av deras anfallsspel handlar om Tabita, men vi kan inte bara fokusera på henne utan måste tänka på vårt eget spel. I matchen mot Kristianstad hade vi en bra arbetsinsats, nu får vi se till att lägga till ett ännu bättre passningsspel, säger tränaren Joel Riddez.

Skadeläget
Förutom långtidsskador är Patrycja Jerzak borta med en stukning och Sheila van den Bulk tveksam till spel.

Nästa hemmamatch för damerna spelas mot Hammarby på Stockholms stadion den 30 augusti.

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matchen på damallsvenskan.tv om du inte kan se den på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l