Damerna vidare i beachsoccer

Foton: Kenth Norberg

Djurgårdens beachsoccer-damer spelade i helgen ett framgångsrikt SM-kval på Gärdet. Fyra lag deltog och två platser i finalen stod på spel. Djurgården övertygade rejält och vann alla tre matcherna med den totala målskillnaden 20-2. Gruppsegern var därmed klar och nu väntar SM-slutspel i Långviken utanför Kalmar den 14 juli.
– Vi fick ett bra besked om hur vi ligger till i vårt spel, vad som fungerar bra och vad vi måste förbättra. Nu väntar ett slutspel där vi vet att det krävs mer av oss, men vi är motiverade och vi har en riktigt bra känsla i laget, berättade Julia Blomström som spelar i laget.

Damernas matcher
Djurgården – IFK Aspudden-Tellus 11-0
Djurgården – Beach FF lila 5-2
Roslagen BFK – Djurgården 0-4

Djurgården har nu även fått ett beachsoccerlag på herrsidan, ett lag som tränas av Simon Chamuon.
– Både jag och hela laget känner så klart en stolthet över att få tillhöra Djurgården. Vi kommer från en mindre klubb men vi känner att vi har både laget och suget att utvecklas och nå toppen i Sverige och det kan Djurgården hjälpa oss med, berättar Simon.

Det nybildade laget spelade också SM-kval i helgen, men hade det lite tyngre. Efter två vinster, var av en på straffar, och två förluster slutade laget fyra bland fem lag och missade därmed finalspelet.
– Vi blandade och gav. Vi startade bra och vann på straffar mot förra årets SM-tvåa. Jag tycker att vi gjorde bra matcher, men i slutändan målen som räknas. Det var bittert avslut, men nu har vi en turnering i Böda sand på Öland och vi är rejält sugna att ta revansch, menade Simon.

Herrarnas matcher
Bemannia FC – Djurgården 2- 2 (Djurgården segrare efter förlängning)
Djurgården – Norsjö IF Baywatch 0-2
Djurgården – Stigsjö IK 4-6
Beach FF Lila – Djurgården 3-4

Attachment

l