Damlaget i samarbete med Älta IF

Djurgårdens damlag förstärker truppen med målvakten Jen Pelley från division I-laget Älta IF. I samband med övergången fastställdes även formerna för ett samarbete mellan klubbarna.

– Det är en bra lösning för båda parter. Älta slåss i botten av division 1 och behöver varenda poäng de kan få. Nu kan de ta in flera av våra unga spelare när det behövs. Det är viktiga poäng att spela om och ger bra matchträning, säger damernas sportchef och tränare Joel Riddez.

Överenskommelsen innebär att Djurgårdens Petra Kümin, som varit andramålvakt i bakom Gudbjörg Gunnarsdottir under våren, kan spela både för DIF och Älta under hösten.

– Eftersom ”Gugga” (Gudbjörg Gunnarsdottir) har haft sina skadeproblem känns det tryggt att ha tre målvakter. Nu har vi en väldigt bra målvaktsuppställning.

Jen Pelley (bilden ovan) är 23 år och kommer från St. Louis, Missouri, i USA där hon kombinerade studier med collegefotboll på högsta nivå. Via sin agents kontakter dök hon upp i Ältas i april 2017.

– Hon tränade med oss redan förra säsongen. Det är en spännande målvakt som har en väldigt bra inställning och är amerikansk i attityden. Hon utvecklas snabbt så får hon jobba med Nikos (Djurgårdens målvaktstränare Nikos Gkoulios) ett tag så kommer det att bli bra, säger Joel Riddez.

Djurgården inledde höstsäsongen med ett oavgjort resultat, 2-2, hemma mot Kristianstad och på söndag väntar tabelltrean Kopparberg/Göteborg.

– Det blir en tuff bortamatch, men det ser ljusare ut när vi nästan har en hel trupp. Våren har varit tuff för oss med tanke på alla skador, men vi har kommit ut ur den OK och nu har konkurrenssituationen och nivån på träningarna höjts rejält. Det är en väldigt jämn serie där vi har fem poäng upp till en medaljplats samtidigt som det bara är en ner till nedflyttning. Det kommer att bli krig i varenda match.

 

 

Attachment

l