Dan och familjen laddar för AFC på lördag

Djurgården möter AFC Eskilstuna på Tele2 Arena på lördag klockan 16.00, en dag och en tid som passar perfekt om man vill gå på match och ta med familjen. Dan Blomberg, före detta ordförande i supporterföreningen Järnkaminerna, är en flitig besökare på just familjeläktaren på Tele2 Arena. Han brukar gå med sina två döttrar, fyraåriga Alicia och tvååriga Alva. Mamma Alexandra och farmor Marie följer också med på match rätt ofta.

Hej Dan! Ska ni gå på matchen på lördag?
– Det ska vi absolut göra! Lördag 16.00 är verkligen den bästa tiden sett ur en familjesynvinkel, speciellt en förhoppningsvis varm lördag i slutet av maj. Vi brukar gå på match tillsammans ungefär en gång i månaden, det beror på hur spelschemat ser ut. Men eftersom våra barn är så pass små är det bara helgmatcherna som är aktuella för oss.

Har ni något eget schema för dagen?
– Ofta brukar DIF arrangera lite familjeaktiviteter utanför arenan på matchdag vid helgmatcher, då känns det givet att hänga där. Det räcker med att stå och titta på folkmyllret av djurgårdare för att barnen ska tycka att det är spännande. Polishästarnas konstanta bajsande brukar också vara en given snackis.

Vad tycker barnen om att gå på match?
– Det brukar börja med tio minuters försiktighet, och ibland nästan lite rädsla när det är extra högljutt. Hörselskydd är ett bra tips när barnen är väldigt små! Efter en stund brukar de dock komma igång och skrika, hoppa och sjunga och verkligen leva sig in i allt som händer. Till höjdpunkterna räknas vattenspridarna i pausen, de stora flaggorna på Sofialäktaren och maskoten Järnkaninen när han passerar. En bit in i andra halvlek brukar barnen tröttna lite, så då kommer popcornen fram.

Har du några andra tips du vill dela med dig av?
– Köp små DIF-flaggor till barnen! Det är ett enkelt sätt för dem att få känna sig delaktiga i stämningen. Ta med lås till barnvagnen, eftersom den inte får följa med in på arenan. Har man barn i blöjåldern så är det bra att ha med ett eget underlägg att byta på eftersom toalett med skötbord inte finns vid familjeläktaren i sydöstra hörnet på arenan.

Attachment

l