David Ochieng provspelar med DIF

david_ochieng

Med ett vidöppet transferfönster fortsätter Djurgården att sondera spelarmarknaden för fullt. Under måndagens träning dök ett nytt ansikte upp när den kenyanske försvararen David Ochieng nu gästar för provspel med laget i veckan. Den 23-årige mittbacken kommer närmast från den saudiska klubben Al-Tawoon och har gjort 15 A-landskamper för Kenya. Ett spännande namn, enligt sportchef Bosse Andersson som ser fram emot att följa Ochieng på plats.
– David kom hit under söndagen. Han är vicekapten i kenyanska landslaget, har tidigare spelat i samma klubb som Michael Olunga (Tusker) och sedan haft två framgångsrika år i Saudiarabien där han bland annat spelat i asiatiska klubbmästerskapen. Efter två år där så gick hans kontrakt ut och då ville han ut i Europa. Men det har tagit lite tid och istället har det varit fokus på landslaget under hösten för hans del eftersom han inte tillhört någon klubb. Han var nere i Aalborg i förra veckan och imponerade enligt uppgifter därifrån, men när det inte togs något beslut omgående så öppnade han upp för andra alternativ och den här veckan kunde han komma till oss. Så eftersom vi har lite sjukdomsfrånvaro i backlinjen och den här möjligheten öppnade upp sig bjöd vi in honom. Vi testar helt förutsättningslöst så får vi se vad det leder till, säger Bosse om det kenyanska gästspelet.

ochieng_close_743

David är född i Nairobi och påbörjade sin professionella fotbollskarriär i Nairobi Stima 2011 för att sedan gå vidare till Tusker där han som sagt spelade tillsammans med Michael ”Ingenjören” Olunga.
– Vi har spelat tillsammans både i landslaget och i Tusker så jag känner honom väldigt bra och det är roligt att han är här samtidigt som jag, säger David som trivdes i Johan Björkmans Hall.
– Jag tycker att det var ett bra första träningspass med laget och ett varmt välkomnande. Så det var en bra början på den här veckan.

Vad vet du om Djurgården?
– Jag vet att föreningen har ett stort antal supportrar och att det är många duktiga spelare här.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är bra på huvudet och på att läsa spelet. Sedan har jag en bra passningsfot om jag ska lyfta fram några bra saker.

Vad har du för förhoppningar under din vistelse här?
– Det jag hoppas på är ett kontrakt och att få spela matcher för Djurgården. Jag har förstått att det här är en stor klubb som jag gärna vill vara en del av så jag hoppas att det går bra för mig, avslutar David.

Se DIFTV med David Ochieng från första träningspasset. Klicka här om du läser i appen.

 

 

Attachment

l