Derbyseger för DIF Futsal

Det går bra nu för DIF Futsal som ångar på i SFL (högsta serien) med en skön seger med 4-3 i det historiska första derbyt mot Hammarby.

En stark insats och en viktig seger får blåränderna. Matchrapporten från derbysegern hittar du här nedan:

Kl 20:30 på söndagskvällen var det avspark i den historiska matchen – Djurgården och Hammarby skulle för första gången mötas i SFL. Matchen spelades inför fullsatta läktare i Eriksdalshallen. 1792 åskådare gjorde att detta publikmässigt är den näst största matchen i svensk futsalhistoria! Då Hammarby var hemmalag var dock Eriksdalshallen en grönvit kittel denna kväll och Djurgården hade minst sagt inte publiken på sin sida. I framtiden hoppas båda föreningarna på att man ska kunna genomföra derbyn med en aktiv bortasektion, men i nuläget är det tyvärr inte möjligt.

Matchen inleddes bäst av Hammarby och de skapade de hetaste chanserna. Fyra minuter in i matchen kunde Özgur Yasar trycka in 1-0 till Hammarby efter en tilltrasslad situation. Fyra minuter senare skulle dock Djurgården kvittera. En lång passning från Emil Glans såg ut att rinna ner till Hammarbys målvakt Poja Tahmi, men en ihärdig löpning från Petter Andersson gjorde att Tahmi inte kunde rensa bättre än rakt i magen på Andersson. Därefter rullade bollen lyckligtvis in i det tomma Hammarbymålet och kvitteringen var ett faktum.

Hammarby skulle dock ta ledningen och även detta mål skulle göras med buken. Jose Monteiro avlossade ett skott från distans och när Özgur Yasar försökte flytta sig ur skottlinjen tog skottet i hans mage och ställde helt Krounis i Djurgårdsmålet. Ett något turligt mål, men det var å andra sidan Djurgårdens också och 2-1 till Hammarby i halvtid var rättvist. Som så många gånger förr gick Djurgården till halvtidsvila i underläge – men som så många gånger förr skulle vi få se en mycket fin vändning av Djurgården!

När den andra halvleken blåstes igång syntes det direkt att det var ett mer agressivt och kreativt DIF ute på planen. Den dåliga rörligheten från första halvlek var som bortblåst och beslutsamheten och skärpan hade hade höjts. Trots spelövertaget för DIF kunde Hammarby försvara sin ledning, men med 12 minuter kvar på klockan var det dags för matchhjälten att presentera sig. I en omställning där Djurgården stormar fram med alla fyra spelare kan Rami Younes till slut hitta fram till Niklas Söderberg raka in bollen från nära håll. Ledningsmålet skulle komma efter en fantastisk prestation av Kristoffer Khazeni. Efter några eleganta dribblingar hittar han fram med en smörpass till Söderberg som trycker in ledningsmålet. Söderberg var dock inte klar där, med fem minuter kvar snor han bollen av en Hammarbyspelare, går förbi deras sista man och dunkar in 4-2 vid den första stolpen och tystar Eriksdalshallen.

Hammarby klev omedelbart upp i jokerspel och nu väntade fem gastkramande minuter. Med knappt tre minuter kvar gav Hammarbys chansning utdelning och Liridon Makolli kunde smälla in reduceringen i Krounis vänstra kryss. Under de avslutande minuterna hade Hammarby (väldigt logiskt i och med jokerspel) ett massivt bollinnehav, men ett otroligt disciplinerat försvarsspel från Djurgården gjorde att de kunde freda målet och när slutsignalen ljöd hade DIF vunnit det historiska derbyt!

Målskyttar:

Niklas Söderberg (3)
Petter Andersson

Coach David Bergqvist var såklart väldigt nöjd med tre poäng:

”En otroligt skön seger! Vi vänder matchen med en otrolig karaktär, vilja och taktiska förmågor. Det var lite svårt att somna igår, men till slut gjorde man det med ett leende på läpparna.

En match man länge gått och längtat efter och nu är den avklarad med Djurgårdsseger som resultat. En bra genomförd match, vi gör jobbet tillsammans, bänken, laget, ledarna, alla gör det på bästa möjliga sätt. Det känns extra skönt att få vinna detta derby med denna trupp och dess inställning. Det här är en seger som tillskrivs hela laget. Inte bara de på plan eller på bänken, utan hela truppen som tränar vecka ut och vecka in för att utvecklas.

Ett stort tack till Loke, Kleve & Co i Hammarby för deras matcharrangemang, tack till Hammarbypubliken som får till en grym inramning, tack till den delen av publiken som höll på oss!

Nu är det landslagsuppehåll och vi gnuggar vidare, förhoppningsvis får vi till två träningsmatcher under uppehållet.

Nästa helg är det som sagt spelledigt i SFL p.g.a landslagsuppehåll, så redan nu blickar vi fram mot nästa match i SFL. Den 15:e december kommer Örebro SK på besök i Eriksdalshallen, läs mer om eventet här. Vi hoppas att många djurgårdare kommer och stöttas oss i jakten på topplagen i SFL”.

Följ Djurgården Futsal i sociala medier

Djurgården Futsal finns idag representerade på Twitter, Instagram och Facebook.

Attachment

l