Derbyt triggar Gunnarsson

 

Det har varit en dynamisk vårsäsong för Niklas Gunnarsson med en knivskarp konkurrens i det centrala försvaret. Totalt sett har det ändå blivit åtta allsvenska  matcher med ett antal hållna nollor efter stabila insatser från ”Gunnar” och glädjande nog är formen fortsatt god hos den stabile norske backkämpen där ett derby mot Hammarby på söndag kommer lägligt.
– Det är en mycket speciell match för oss och vi siktar på att revanschera oss från den förra derbymatchen mot AIK. Det här blir en fin möjlighet för oss och det är skönt att matchen kommer så snabbt, säger Niklas.

Hur är din känsla inför derbymatcher?
– Det är alltid en fantastisk inramning runt de här matcherna och våra supportrar gör grymma tifos som man blir mäkta imponerad av. Alla på plats skapar mycket positivitet och det är av stor betydelse för alla med djurgårdshjärta. Det är väldigt inspirerande att vara med på den typen av matcher och jag hoppas att vi kan skapa något positivt den här gången.

Jag upplever dig som en väldigt utåtriktat person, blir du extra triggad som spelare inför derbyn?
– Absolut, det är något man drömt om sedan man var liten att få spela för många människor. Det är inte många andra derbyn i Europa som har lika stort tryck som Stockholmsderbyn. I Norge finns det ingenting som är i närheten, kanske danska derbyt FC Köpenhamn-Bröndby är i den här klassen. Så det är fantastiskt att få vara med om det och det har ju en enormt stor betydelse för alla supportrar.

Vad talar för oss den här gången?
– Jag tycker att vi ändå gjorde en bra match mot AIK senast. Men det hjälper inte att bara göra en bra match, man måste vara klinisk både framför mål offensivt och defensivt. Nu gjorde vi en fin match mot AFC med fyra baljor som ger oss självförtroende så det kommer att hjälpa oss att får ett bra resultat på söndag.

Dina tankar om Hammarby som motståndare i nuläget?
– Deras avstängningar kan kanske påverka lite men det är samma sak där. De tänker att det är derbymatch också och oavsett om tränaren är på läktaren och man saknar spelare så har de över 20 man i truppen. De kommer självklart att vara lika taggade som oss och spelar på hemmaplan med massa supportrar på plats så det blir garanterat en tuff match för oss.

Även om nutida derbyn i stort sett är bortom jinx så kanske vi ändå inte ska ställa några frågor om resultatet?
– Ja, det där blir bara jinx och det där med resultat funkar aldrig för mig. Jag tror att vi vinner men vill inte gissa på resultat, det får räcka så.

Attachment

l