”En av de största matcherna”

Att Aliou Badji gillar derbyn behöver man inte tvivla på när frågor kring söndagens match kommer på tal. DIF-anfallaren stod för den viktiga kvitteringen mot AIK förra året och siktet är inställt på fler derbymål när Hammarby kommer på besök till Tele2 Arena på söndag.
– En mycket viktig match för oss. Det är ett derby och en av de största matcherna under säsongen. Vi är redo, vi ligger bra till och gjorde ett starkt träningspass under torsdagen. Det kommer att handla mycket om kamp där vi ska springa, kämpa och jobba hårt på söndag för att ge Djurgårdsfamiljen en seger.

Vad betyder det för dig som anfallare att få öppna kontot i Allsvenskan mot Elfsborg?
– Det var skönt att få göra mål men jag försöker alltid tänka att jag kan ännu bättre. Nu är det fullt fokus på Hammarby och på att hjälpa laget genom att göra mitt absolut bästa på söndag. Om det sedan blir genom att göra mål eller genom hårt arbete spelar ingen roll så länge vi vinner.

Hammarby har fått en stark inledning av serien, hur påverkar det matchen?
– De är i bra form men det är vi också och i fotboll kan allt hända. Så det går inte att tänka att något lag skulle vara favorittippade. Derbyn lever sina egna liv och vi ska se till att prestera bättre och ta hem segern på söndag.

Vilken typ av match tror du att vi får se?
– Derbyn är alltid tuffa med mycket närkamper och det lär det säkert bli den här gången också. Sedan får vi se vilket lag som kommer att ha mest boll. Vi ska gå igenom motståndarna på fredag, då vet vi mer.

Hur är känslan att kliva ut inför avspark på en decibelpumpande arena?
– De här matcherna är de man ser fram mest emot. Jag gillar när det är fullt med publik, högt ljud och mycket kamp på planen.

Avslutningsvis, hittar du nätet på söndag?
– Det hoppas jag. Det skulle vara otroligt skönt att göra ett derbymål igen.

Attachment

l