”Det finns en annan energi”

Den 26 oktober 2003 avslutade Kim Källström sin förra sejour i Djurgården med ett konstmål mot Öster på Stockholms Stadion. 13 år senare är han äntligen tillbaka i Allsvenskan.

– Det är kul. Man märker att kvaliteten har stigit ganska kraftigt sen jag var här sist. Det kommer att bli tufft för mig och tufft för laget, men jag tycker att vi har en bra mix av många olika spelartyper i laget, säger Kim Källström.

Det är ingen trött 34-åring som drar på sig den blårandiga tröjan ikväll. Tvärtom poängterar han hur roligt det är att vara tillbaka.

– Jag har fått ett otroligt mottagande och jag hoppas att det fortsätter så under hela säsongen. Det är mest kul hela tiden, det är roligt att träna och få bråka med Jonas igen, säger Kim och syftar till att han och en annan ex-landslagsman med stor vinnarskalle, Jonas Olsson, rök ihop under ett träningspass.

Utlandskarriären som Kim Källström nu har bakom sig är minst sagt imponerande. Det blev bland annat över 200 matcher för Lyon och tre säsonger i Spartak Moskva.

– Det har varit ett privilegium. Jag har träffat många intressanta människor och ibland fått mäta mig spelare på den absolut högsta nivån, men nu känns det mest kul att få komma hem och spela för Djurgår’n. Jag tror att de flesta hemvändare känner att det finns en annan energi när man kommer hem. Det blir på ett annat sätt med närheten till supportrar och alla människor runt omkring som gör att det blir en speciell känsla och krydda.

Över 25 000 sålda biljetter till kvällens premiärmatch mot Sirius vittnar om det stora intresset för Djurgården och årets Allsvenska. Kim Källström är inte förvånad:

– Den engagerar, det vill jag lova. Man får vara ärlig och säga att det kanske inte är den bästa ligan i världen men det är vår liga.

 

Attachment

l