”Det gäller att fortsätta jobba hårt”

Marcus Hansson är en kämpe och har krigat på hårt för att ta en ordinarie plats i Djurgårdens startelva under inledningen av den allsvenska säsongen. Sist mot Örebro på bortaplan fick han till slut efterlängtad speltid och fanns med bredvid Niklas Gunnarsson i mittförsvaret. Här berättar han bland annat om den matchen och om den snöpliga förlusten i den senaste U21-matchen.

Hej Marcus! Du fick äntligen speltid i Örebro i söndags, hur var det?
– Ja, det var mina första allsvenska minuter för i år, det var roligt att få komma in och göra en halv match (Marcus kom in i paus istället för Jacob Une Larsson). Vi hade full kontroll på matchen och det var ett tacksamt läge för mig att komma in vid ställningen 2-0. Det var ganska stabilt och inte så väldigt mycket att göra för oss längst bak. Alla jobbade hårt och det var skönt att nollan förblev intakt.

Hur har det varit för dig att sitta vid sidan av under inledningen av säsongen?
– Det är en ny situation för mig på sätt och vis, jag är van att spela mycket och ofta. Men det är tränaren som tar ut laget och de som har spelat har gjort det bra, så då får man bita ihop och acceptera läget. Det gäller att fortsätta att jobba hårt på träningarna och i U21-matcherna och vara beredd om eller när chansen dyker upp.

Apropå U21 så blev det första förlusten för säsongen i U21-allsvenskan häromdagen mot Norrköping, tankar kring det?
– Vi gjorde egentligen en bra match och jag tycker att vi var det bättre laget sett över nittio minuter. Det var surt att förlora när vi hade så mycket chanser matchen igenom och med tanke på att deras mål verkligen tillkom av en slump. Det var ett inspel som tyvärr tog på mig och vidare in i eget mål. Men det är sånt som händer, det är svårt att göra något åt det i en sådan situation när det går så snabbt som det gör.

När du värvades till DIF fick man bland annat veta att du gärna läser böcker, har du några boktips till alla djurgårdare där ute?
– Just nu blir det faktiskt mest kurslitteratur eftersom jag läser ekonomprogrammet på halvfart parallellt med fotbollen. Jag får nog återkomma efter semestern, då har jag säkert ett par nylästa böcker att rekommendera!

Foto: Fredrik Stenfelt & Bildbyrån.

Djurgården möter IFK Göteborg måndagen 15 maj 19:00 på Tele2 Arena

Attachment

l