”Det gäller att värdera rätt”

GIF Sundsvall brukar normalt sett vara en drömmotståndare för Djurgården som bara har en förlust på de arton senaste allsvenska matcherna mot Norrlandslaget. Men i år har giffarna byggt ett starkt och bollskickligt lag och för Jesper Karlström och hans mittfältskolleger lär det krävas hårt jobb och noggrannhet under 90 minuter för att manövrera ut motståndarna. Något som ”Karlis” givetvis är medveten om inför trippen till NP3 Arena.
– Det är ett duktigt lag vi möter och framförallt är de bra på att hålla i bollen. Det kan bli jobbigt om man inte gör saker rätt i presspelet. Men det gäller också att vi värderar rätt när vi har bollen så att vi kan andas med bollen och trötta ut dem, konstaterar han.

Senast vi mötte dem hemma på Tele2 Arena fick deras spanskinfluerade mittfält med David Batanero Puigbò i spetsen hålla i bollen mycket.
– Ja, deras centralfigurer är duktiga. Vi måste komma åt dem och störa dem så mycket som möjligt, då har vi en bra chans.

Nu har vi möjlighet att spela 4-3-3 mot dem. Hur påverkar det matchbilden?
– Det är klart att det blir annorlunda med de utgångspositioner som vi har nu. Det blir andra vinklar i pressen och det kan nog vara en fördel för oss om man jämför med när vi möttes senast. 

Hur trivs du själv med 4-3-3 som spelsystem?
– Jag trivs bra med det. Just den här varianten av 4-3-3 har jag inte spelat så mycket men jag gillar att spela med tre innermittfältare så jag ser bara positivt på det. Det är ju också bra att vi kan växla mellan olika spelsätt från match till match.

En trepoängare finns i bagaget från Trelleborgsmatchen i lördags. Vad betydde den segern?
– Det betyder mycket för oss och jätteskönt att vinna med en stabil seger. Viktigt att vi höll nollan också så det här är bra för självförtroendet. Nu hoppas jag att vi kan spinna vidare på det och lägger vi ner ett riktigt hårt jobb mot Sundsvall så kommer det att gå bra för oss.

Slutligen, formen för egen del?
– Det känns bra, tycker jag. Mot BP gick det ju sämre både för mig och för laget men det är bara att köra på. Det går upp och ner men man måste hela tiden fokusera på de saker som man kan påverka. Jag går in med samma inställning hela tiden att jag ska bli bättre och få ut allt jag kan. Det är samma sak i den här matchen där jag hoppas att jag kan hjälpa laget till tre poäng. 

Attachment

l